i-paidiΔΕΠ-ΥΚεντρική

Απολογισμός: Μοιραζόμαστε Αγάπη με το δημιουργικό δεπάκι

Στις 15 Σεπτεμβρίου 2023, θα γιορτάσουμε στο i-paidi, τα 6 χρόνια φροντίδας του δημιουργικού παιδιού με ΔΕΠ-Υ. Η Επιστημονική Οικογένεια i-paidi Συμβουλεύει, Συνεργάζεται, Ενημερώνει, Απαντά στις απορίες ώστε να βιώνουν λειτουργική ζωή στην οικογένεια και στο σχολείο! Ιδρύθηκε από επιστήμονες με στόχο την υποστήριξη των δημιουργικών παιδιών με ΔΕΠ-Υ, όπου κι αν βρίσκονται. Οργανώνει Δράσεις με συνέπεια, επιστημονικότητα και αγάπη.

  • Οργάνωσε και συμμετείχε σε 46 Ημερίδες, 108 webinars
  • Δημοσίευσε περισσότερα από 1.150 άρθρα
  • Συζητάει με 24.500 φίλους στα social media, facebook, instagram, LinkedIn
  • Ενημέρωσε 11.700 γονείς και 6.800 εκπαιδευτικούς
  • Βοήθησε χιλιάδες παιδιά με δυσκολίες οργάνωσης, από την ηλικία των 4,5 ετών
  • Έκανε 2 εκδόσεις στο μοναδικό βιβλίο με 52 παιχνίδια οργάνωσης, το Έλα να παίξουμε μαζί, 2019, 2020, της Μαριάννας Λαγουμίδη, εκδ.ΓΡΗΓΟΡΗ
  • Δέχτηκε Εθελοντική Προσφορά, χορηγίες κοινωνικής ευθύνης στο πλαίσιο ΕΚΕ και συνεργάστηκε με το Υπουργείο Παιδείας, την Περιφέρεια Αττικής, το ΠΑΝΤΕΙΟ Πανεπιστήμιο, το DEREE College.

Οι επιστημονικές έρευνες απέδειξαν ότι το κάθε παιδί που γεννιέται με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής ή/και Υπερκινητικότητα, ΔΕΠ-Υ, έχει φυσιολογικό ή ανώτερο IQ. Συγχρόνως έχει συντομότερη εστίαση προσοχής, μεγαλύτερη εφευρετικότητα, μειωμένη αίσθηση κινδύνου, αυξημένη κινητικότητα, ελαχιστοποίηση ικανότητα ανάκλησης μνήμης, ανάγκη συνεχούς αγκαλιάς και πολλά άλλα χαρακτηριστικά. Συνέπεια αυτών είναι η έλλειψη φιλικών σχέσεων, η αποτυχία στο σχολείο, η παραβατική συμπεριφορά, η κατάθλιψη, το διαζύγιο των γονιών. https://i-paidi.gr/2022/07/15/charaktiristika-dep-y-se-paidia-kai-efivous/ Στεναχώρια!!!
¨Ο γιος μου είναι ευφυϊα! Όποτε θέλει δίνει τις πιο έξυπνες απαντήσεις, κι ας είναι 5 ετών. Βέβαια, σπάνια θυμάται τους κανόνες του σχολείου.¨ είπε η μαμά Αγγελική.
¨Μακάρι η κορούλα μου να απαντούσε στις ερωτήσεις μου. Προτιμά να παίζει μόνη αντί να συζητάμε ή να παίζει με τη γειτονοπούλα.¨ είπε η μαμά Μαρία.
¨Σας ακούω σήμερα, σας άκουγα χθες και προχθές¨ είπε ο μπαμπάς Μενέλαος. Το 2020, το i-paidi με είχε συμβουλέψει να ακολουθώ συγκεκριμένο πρόγραμμα στο σπίτι, να τον αγκαλιάζω, να του μιλάω με πατρική στοργή, να παίζω παιχνίδια οργάνωσης με το βιβλίο ¨΄Ελα να παίξουμε μαζί» και να μοιράζομαι την εμπειρία μου με ομάδα γονέων. Ακολούθησα τη συμβουλή του και σε 2 μήνες ξεκίνησα να παρατηρώ θεαματική πρόοδο¨.

Μόνο η παρέμβαση, ειδικά η έγκαιρη διαχείριση τών δυσκολιών από τα 4,5 έτη, με πολλαπλούς τρόπους, βοηθά στη μείωση τών δυσκολιών – έως 80% είναι το όφελος.
6 χρόνια, το i-paidi δίνει συμβουλές για τη ΔΕΠ-Υ.
6 χρόνια, το i-paidi λαμβάνει ευχαριστήρια γράμματα με την αποδοχή των συμβουλών.
Αγαπητοί μας, σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στη γιορτή i-paidi στις 15 Σεπτεμβρίου 2023 δηλώνοντας συμμετοχή στην Ομάδα Αγάπης i-paidi: https://i-paidi.gr/2021/09/16/prosklisi-symmetochis-stin-omada-agapis/

Μπορείτε να ακούσετε τη δημοσίευση από τον παρακάτω σύνδεσμο ή να συνδεθείτε στο κανάλι μας στο ΥouΥube @i-paidigr

Share this...