Χορτόπιτα με σέλινο
Νόστιμο, αναπτυξιακά βοηθητικό, μαμαδίστικο!!!
Το μπιφτέκι μπλουμ θα το φάμε με νέα γεύση πίτας με σέλινο, σέσκουλο και κρεμμύδι!
Υλικά:
700γρ.σέλινο.
300γρ.σέσκουλο.
3 ξερά κρεμμύδια.
3-κ.σ. άνηθο
1-φλυτζάνι ντοματάκια κομμένα.
1-κ.σ. πελτές.
3-φύλλα κρούστας.
Αλάτι, πιπέρι.
½ φλυτζάνι παρθένο ελαιόλαδο.
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τα λαχανικά με νερό.
Βράζουμε τα λαχανικά, τόσο όσο να γίνουν λίγο τρυφερά.
Μετά τα κόβουμε σε 4 κομμέτια το κάθε κλωνάρι.
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 190ο C.
Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψάκι. Στρώνουμε τα 3 φύλλα κρούστας, αφού λαδώσουμε το κάθε ένα και τοποθετώντας το μισό φύλο μέσα στο ταψί.
Προσθέτουμε τη γέμιση.
Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλα που βρύσκονται έξω από το ταψί.
Λαδώνουμε λίγο την επιφάνεια και χαράζουμε κατά μήκος το φύλο.
Βάζουμε στο φούρνο για περίπου 35 λεπτά και ελέγχουμε. Μόλις πάρει ωραίο χρώμα, το βγάζουμε και ξεκολλάμε το φύλο από το ταψί με μαχαίρι.
Ταιριάζει και ολοκληρώνει το γεύμα ο συνδυασμός αυτής της χορτόπιτας με το μπιφτέκι μπουμ που γνωρίζουμε!!!
Καλή μας όρεξη