Βασικές αρχές διατροφής στη ΔΕΠ-Υ
Οι ειδικοί λένε ότι ό,τι είναι καλό για τον εγκέφαλο είναι πιθανό να είναι καλό για τη ΔΕΠ-Υ.
Μπορείτε να τρώτε:
- Μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Τα φασόλια, το τυρί, τα αυγά, το κρέας και οι ξηροί καρποί μπορούν να είναι καλές πηγές πρωτεΐνης. Τρώτε αυτού του είδους τα τρόφιμα το πρωί και για σνακ στο σχολείο. Θα βελτιώσει τη συγκέντρωση και πιθανώς θα λειτουργήσουν ως φάρμακο στη ΔΕΠ-Υ.
- Σύνθετους υδατάνθρακες. Πολλά και ποικίλα λαχανικά και λιγότερα φρούτα, όπως πορτοκάλια, μανταρίνια, αχλάδια, γκρέιπφρουτ, μήλα, πεπόνι και ακτινίδιο. Φάτε αυτό το είδος φαγητού το βράδυ και θα βοηθήσει σε ευκολότερο ύπνο.
- Περισσότερα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Τα βρίσκετε στη σαρδέλα, στον τόνο και στο σολομό. Τα καρύδια, η βρώμη και το ελαιόλαδο πρέπει καθημερινά να υπάρχουν στο τραπέζι. Θα μπορούσατε επίσης να πάρετε ένα συμπλήρωμα ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, ως μέρος μιας στρατηγικής διαχείρισης της ΔΕΠ-Υ.
Τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγετε στη ΔΕΠ-Υ:
- Απλούς υδατάνθρακες.
- Καραμέλα
- Σιρόπι
- Ζάχαρη
- Προϊόντα από λευκό αλεύρι
- άσπρο ρύζι
- Πατάτες χωρίς τη φλούδα.
- Τεχνητά χρώματα ζαχαροπλακτικής
- Διογκωτικά
Μπορείτε να βρείτε συνταγές μεσογειακής διατροφής που επιτρέπεται στη ΔΕΠ-Υ εδώ. Και να θυμάστε ότι αρέσει στο παιδί και ωφελεί η συνεργασία με το γονιό για την ετοιμασία του γεύματος!