i-paidiΔΕΠ-ΥΚεντρική

Q&A: 1

Q&A:

Ρωτάει η μαμά Ε.

«Έχω έναν εντεκάχρονο γιο που έχει διαγνωστεί με δυσλεξία. Στον παιδικό σταθμό τον είχαν δει αναπτυξιολόγοι και είχαν πει ότι πιθανόν να έχει διάσπαση προσοχής. Τελικά διαγνώστηκε με διάσπαση προσοχής, με στοιχεία δυσλεξίας και με νοημοσύνη υψηλότερη του μέσου όρου.  Έχει και δυσλεξία.

Στο ερωτηματολόγιο που έχετε στην ιστοσελίδα σας έχει όλα τα συμπτώματα που τον κατατάσσουν στο απρόσεκτο παιδί. Άγχος και χαμηλή αυτοεκτίμηση. Έχουμε ξεκινήσει και αθλήματα, κολύμβηση από 4 χρ., καταδύσεις (το ζήτησε ο ίδιος), τένις, και φέτος ζήτησε να κάνει κιθάρα. Επίσης πηγαίνουμε περιστασιακά σε ομάδα πηλού. Απογοητεύεται εύκολα, και παραιτείται. Ειναι κατάλληλες οι δραστηριότητες; Τι μπορώ να κάνω για να μην είναι μόνος και να ενταχθεί επιτέλους σε ομάδα; Θέλω πολύ να τον βοηθήσω. Περιμένω τη συμβουλή σας. Ευχαριστώ»

 

Απαντά η θεραπεύτρια:

Το χαρισματικό παιδί σας μαμά Ε., έχει δυσκολίες όπως τα περισσότερα δημιουργικά παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές. Βεβαίως είναι πανέξυπνο, και συνάμα «ξεχασιάρικο» και ενθουσιώδες. Μα βαριέται σύντομα και αδυνατεί να επιλέξει με τι θα ασχοληθεί.

Κι εσείς, μαμά Ε, μέσα από το άγχος να ικανοποιήστε το μοναχοπαίδι σας, ακολουθείτε το ρυθμό που καθορίζει.

 

Με υπευθυνότητα σάς λέμε να οργανώστε το πρόγραμμα του παιδιού και το δικό σας σύντομα -πρόγραμμα μαθησιακό, αθλητικό και διατροφής. Μπορείτε να λάβετε πληροφορίες διαχείρισης της διάσπασης προσοχής ΔΕΠ-Υ από το “Μάθετε τα μυστικά για να κερδίστε του παιδιού την οργάνωση”  ή να επικοινωνήστε άμεσα με το i-paidi στο 2106778528.

Share this...