i-paidiΔΕΠ-ΥΚεντρική

Νέα Συνεργασία με ΑΓΑΠΗ & ΕΥΘΥΝΗ στο παιδί με ΔΕΠ-Υ

Η διάχυση, η διάδοση και η επίτευξη της σωστής διαχείρισης του παιδιού με υπερκινητικότητα ή παρορμητισμό ή διάσπαση προσοχής, του χαρίζει ευτυχία και στο περιβάλλον του ηρεμία!

Αυτός είναι ο στόχος από  την Επιστημονική Οικογένεια i-paidi.gr. Για την επίτευξή του ξεκίνησε νέα συνεργασία με το Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ΕΛΛΕΤ  από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ) για οργάνωση Δράσεων σχετικά με την εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των μαθητών αλλά και της κοινωνίας στο σύνολό της.

Αναγνωρίζουμε τον καίριο ρόλο της Συμπερίληψης ώστε η διαφορετικότητα -στις ανάγκες και τη συμπεριφορά- να προσαρμόζεται ανάλογα με τις εξατομικευμένες ικανότητες.

Στόχος της συνεργασίας:

  • η δημιουργία νέων δράσεων που θα καλύπτουν τις ανάγκες δημιουργικών ατόμων με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής ή/και Υπερκινητικότητα (ΔΕΠ-Υ).
  • ο εμπλουτισμός του εκπαιδευτικού υλικού της ΕΛΛΕΤ,

Επίκαιρο παράδειγμα είναι ο παγκοσμίως γνωστός επιχειρηματίας John B. Πριν 25 χρόνια, ο Γιαννάκης και οι γονείς του επέμεναν να δίνει εξετάσεις για να σπουδάσει ιατρική. Μετά από 2 αποτυχημένες προσπάθειες, εκπαιδεύτηκε στο ταλέντο του, τη διαπραγμάτευση, και έγινε ο φημισμένος businessman.

Συμπερασματικά, και οι δύο φορείς δηλώνουν την τρανή υποστήριξη του 4ου στόχου βιώσιμης ανάπτυξης ΟΗΕ για την προώθηση της ελεύθερης, ισότιμης και ποιοτικής εκπαίδευσης στις σχολικές μονάδες. Η συμπεριληπτική εκπαίδευση είναι μια νέα φιλοσοφία, που εστιάζει σε μια διαφορετική οπτική της εκπαίδευσης και αποβλέπει στον συνεχή εκσυγχρονισμό του σημερινού σχολείου με ευκαιρίες μάθησης, ασφάλεια, αποδοχή, συνεργασία και ευημερία των μαθητών, ανεξαρτήτως φύλου, φυλής, έθνους ή κοινωνικο-οικονομικής κατάστασης. Γιατί η βιωσιμότητα στηρίζεται στη Συμπερίληψη και σε ίσες ευκαιρίες για όλους.

Share this...