i-paidiΔΕΠ-ΥΔράσεις (Ημερίδες)Κεντρική

«ΔΕΠ-Υ δεν σε φοβάμαι…δεν σε αγνοώ», 30-31 Μαρτίου 2024 τι έγινε στην Κάρπαθο

Μέσα από μια άψογη συνεργασία όλων των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της νήσου Καρπάθου με μπροστάρη πρόεδρο, την Βασιλεία Βασιλαράκη, της επάρχου Πόπης Νικολαϊδου και της ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ i-paidi ΑΜΚΕ συν-υλοποίησαν μια εξαιρετικά οργανωμένη διημερίδα. Πλήθος γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών συμμετείχαν σε πολυπληθή  και πολύ επιτυχημένη Δράση με θέμα «ΔΕΠ-Υ: Δεν σε φοβάμαι, Δεν σε αγνοώ»,  το Σαββατοκύριακο 30 και 31 Μαρτίου 2024, στην Αίθουσα εκδηλώσεων 2ου Δημοτικού Σχολείου Πηγαδίων.

 

Σκοπός της βιωματικής αυτής δράσης ήταν, τόσο η ευαισθητοποίηση και η κινητοποίηση γονιών και εκπαιδευτικών για τρόπους παρέμβασης της ΔΕΠ-Υ, όσο και η και εκπαίδευση για σωστή αντιμετώπιση. Μέσα από 10 ώρες παρακολούθησης του θεωρητικού πλαισίου της ΔΕΠ-Υ (θεωρητική κατάρτιση), αλλά και συμμετοχής σε πρακτικές δραστηριότητες και εφαρμοσμένες μελέτες περίπτωσης (πρακτική εφαρμογή), όλοι μαζί, εισηγητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές, δούλεψαν ομαδο-συνεργατικά προκειμένου να απαντηθούν ερωτήματα και να δοθούν οι κατευθυντήριες οδηγίες. Ικανοποιήθηκε ο 3ος, 4ος και 16ος στόχος της βιώσιμης ανάπτυξης ΟΗΕ.

 

Την εκδήλωση αυτή χαιρέτησε η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, κα Σοφία Ζαχαράκη, η οποία αφενός, τόνισε πόσο σημαντικό είναι τέτοιου είδους δωρεάν πρωτοβουλίες, να υλοποιούνται σε απομονωμένα νησιά και μακρινούς προορισμούς, ενώ συνεχάρη την επιστημονική ομάδα του i-paidi για το ζήλο, την ενσυναίσθηση και αγάπη που επιδεικνύει στα παιδιά, επισκεπτόμενη ακριτικά νησιά και δυσπρόσιτους προορισμούς.

 

Η επιστημονική ομάδα που επισκέφθηκε το νησί, απαρτίστηκε από:

  1. την Μαριάννα Λαγουμίδη: Πρόεδρο και Συντονίστρια στην ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ i-paidi (UCL, ΑΠΘ, Ψυχοπαιδαγωγός ΔΕΠ-Υ, Συγγραφέας)
  2. την Ευφροσύνη Μπούτου, PhD: Μοριακή Βιολόγο και Υπεύθυνη Έρευνας στην ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ i-paidi
  3. τον Γιάννη Παπανδρέου: Παιδίατρο και Διευθυντή Εφηβικής Υγείας στο Τζάνειο Νοσοκομείο του Πειραιά
  4. την Ελισάβετ Βελέντζα, PhD: Προπονησιολόγο και Επιστημονική Συνεργάτιδα στο American College of Greece (DEREE)
  5. τον Χρήστο Μαρκαντώνη, PhD: Οργανωτικό Συντονιστή του ΠΕΚΕΣ Στερεάς Ελλάδας (Σύμβουλος Εκπαίδευσης ΠΕ70)
  6. την Ελένη Γιαννακοπούλου, MA: Επιστημονική Συνεργάτιδα Κοινωνικής Υποστήριξης του Υπουργείου Εσωτερικών
  7. την Ελευθερία Γκρίμπα, PhD: Δημιουργό και Εκπαιδεύτρια του Εθελοντικού και Δωρεάν Πολυβραβευμένου Ανοιχτού Συμπεριληπτικού Εργαστηρίου με τίτλο «Ο μικρός τουρίστας/καταναλωτής -Μια βαλίτσα ταξιδεύει… στην Κάλυμνο», Στέλεχος Υπουργείου Τουρισμού, Αξιολογήτρια, Μέλος ΔΕΠ, Συγγραφέας, Ερευνήτρια

 

Χορηγοί: Alimouda mare Κάσος Α.Ε., Popi’s studio/Arkasa Karpathos, Suntrust rent a car, Euromoto rent a car

Share this...