ΒιβλίαΠροτάσεις

Σύγχρονα θέματα Επαγγελματικής Συμβουλευτικής

Τιμητικός τόμος για τον Ομότιμο Καθηγητή Μιχάλη Κασσωτάκη.

Επιστημονική Επιμέλεια: Σιδηροπούλου-Δημακάκου Δ., Ασβεστάς Α., Κουμουνδούρου Γ., Καλαβά-Μυλωνά Αικ.

 Οι τρέχουσες κοινωνικο-οικονομικές, επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις επηρεάζουν σημαντικά την επαγγελματική ζωή των ατόμων, καθιστώντας όλο και πιο δύσκολη όχι μόνο την αρχική επιλογή των σπουδών και του επαγγέλματός τους, αλλά και τη δια βίου διαχείριση της σταδιοδρομίας τους. Τη δυσκολία αυτή επιτείνει η κοινωνικο-οικονομική κρίση, η οποία πλήττει, τα τελευταία χρόνια, πολλές χώρες και ιδιαιτέρως την Ελλάδα. Για το λόγο αυτό οι σύγχρονοι πολίτες έχουν ανάγκη από συμβουλευτική στήριξη και επιστημονική βοήθεια, προκειμένου να λάβουν τις πιο κατάλληλες γι’ αυτούς αποφάσεις τόσο κατά την εκπαιδευτική τους διαδρομή όσο και κατά την αρχική είσοδό τους στην αγορά εργασίας αλλά και μετέπειτα.

 Πολλοί από αυτούς θα αντιμετωπίσουν στη διάρκεια της ζωής τους καταστάσεις επαγγελματικής αβεβαιότητας και ποικίλες φάσεις μετάβασης από μια θέση εργασίας σε άλλη ή από την εργασία στην ανεργία και αντίστροφα. Τα παραπάνω αυξάνουν το εργασιακό άγχος και, παράλληλα, απαιτούν από τους εργαζομένους να αποκτήσουν νέες δεξιότητες και ικανότητες, για να είναι σε θέση να διαχειρισθούν με επιτυχία τη σταδιοδρομία τους.

Ανάμεσα σ’αυτές συγκαταλέγονται η ευελιξία, η προσαρμοστικότητα, η ικανότητα της δια βίου μάθησης, η έγκαιρη πρόβλεψη των επερχόμενων αλλαγών, η ετοιμότητα για την επιτυχή αντιμετώπισή τους και άλλες παρόμοιες, οι περισσότερες από τις οποίες μπορούν να καλλιεργηθούν, σε ικανοποιητικό βαθμό, μέσω της ενδεδειγμένης επαγγελματικής διαπαιδαγώγησης.

Όλα αυτά δείχνουν την αναγκαιότητα της Επαγγελματικής Συμβουλευτικής στις μέρες μας, της οποίας σημαντικά θεωρητικά και πρακτικά ζητήματα εξετάζονται στον παρόντα τόμο που αφιερώνεται, τιμητικά, σε έναν από τους πρωτεργάτες της ανάπτυξής της στον τόπο μας, στον Ομότιμο Καθηγητή Μιχάλη Κασσωτάκη.

 

Σύγχρονα θέματα Επαγγελματικής Συμβουλευτικής - Βιβλίο - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

 

Για τα περιεχόμενα του βιβλίου πατήστε εδώ

 

Μπορείτε να αγοράσετε αυτό το βιβλίο  όπως και όλα τα βιβλία  από τις κάνοντας χρήση του παρακάτω κουπονιού. Μια προσφορά μόνο για τις φίλες  &  τους φίλους του i-paidi.gr!

kouponi-30-grigoris

 

 

 

 

Share this...