Η Κυριακάτικη Διατροφή για το παιδί με Διάσπαση Προσοχής
[:el]
Πρωινό
- 1 μπωλ δημητριακά ολικής άλεσης
- 1 ποτήρι γάλα κατσικίσιο
- 1 κουταλιά μέλι
- Μισό μήλο πράσινο
Την Κυριακή πρωί, βάλτε ατομικά τραπεζομάνδηλα στο τραπέζι και ετοιμάστε πρωινό, για όλα τα μέλη της οικογένειας.
Ξεκινήστε με γάλα, κρύο ή ζεστό, για τον καθένα. Προσθέστε το μέλι. Σε ένα μπωλ βάλτε τα δημητριακά. Κόψτε το μήλο σε κυβάκια. Προσθέστε τα στο μπωλ. Ανακατέψτε.
Αυτό το πρωινό και φέρνει τα μέλη της οικογένειας κοντά και προσθέτει δύναμη χωρίς εντάσεις…ακόμη και στο παιδί με ΔΕΠ-Υ.
Πεσκανδρίτσα τηγανιτή
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. πιπέρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 200 γρ. πεσκανδρίτσα για κάθε άτομο
- 50 γρ. αλεύρι
- Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Εκτέλεση:
3 ώρες πριν μαγειρέψτε, γίνεται η προετοιμασία. Καθαρίζετε το σκόρδο και το πιέζετε, με το ειδικό μηχάνημα. Ανακατέψτε τα 4-πρώτα υλικά της συνταγής.
Πλύντε τη πεσκανδρίτσα και αφαιρέστε κάποιο κοκκαλάκι που πιθανά να προεξέχει. Μετά, απλώστε με πινέλο τα ανακατεμένα υλικά σε όλο το ψάρι. Σκεπάστε το και βάλτε το στο ψυγείο.
Στρώνετε το τραπέζι για το Κυριακάτικο γεύμα, με τραπεζομάνδηλο.
Μετά από 3 ώρες, βάλτε το λάδι στο τηγάνι. Βάλτε το αλεύρι σε ένα ταψάκι. Ξαπλώστε την πεσκανδρίτσα και από τις δύο πλευρές και μετά τινάξτε την, για να φύγει το πολύ αλεύρι. Μόλις ζεσταθεί καλά το λάδι, βάλτε το ψάρι για λίγα λεπτά. Μετά, γυρίστε το.
Μόλις πάρει χρώμα, το βγάζετε και το τοποθετείτε πάνω σε απορροφητικό χαρτί, για 2-λεπτά.
Το σερβίρετε με φέτες λεμονιού.
–[:]