Σαλάτα της φασολιάς
[:el]Κατά τη διάρκεια της Μεγάλης εβδομάδας, είναι πολύ υγιεινό σε όλους μας, ακόμη και στο παιδί μας με ΔΕΠ-Υ, να κάνουμε αποτοξείνωση από το κρέας. Όσπριο λοιπόν με ωμά λαχανικά: μία βόμβα βιταμίνων!!!
Μπορούνε τα παιδιά να μας ακολουθήσουν; Ναι, βεβαίως.
Υπάρχουν νόστιμες, νηστίσιμες συνταγές για όλη την οικογένεια; Ναι, βεβαίως.
Ας φτιάξουμε λοιπόν τη Μεγάλη Πέμπτη, ένα φαγητό γευστικότατο, υγιεινέστατο, σαλάτα και κυρίως πιάτο μαζί!
ΥΛΙΚΑ:
- 250 γρ. φασόλια μουσκεμένα
- 10 φύλλα μαρούλι
- 2 πράσινα κρεμμύδια
- 150 γρ.ντοματάκι μικρό
- 3 κλωναράκια άνηθο
- 2 φλυτζάνια τσαγιού κρουτόν
- 1 φλυτζανάκι καφέ ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι, ελάχιστο μπούκοβο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε τα φασόλια από το βράδυ μέσα σε μπωλ με ζεστό νερό.
Μετά από 12 ώρες, τα βράζουμε με αλάτι, στη χύτρα, για 8 λεπτά –ο χρόνος βρασμού υπολογίζεται αφού βγει όλη η βαλβίδα.
Την περίοδο αυτή, πλένουμε τα λαχανικά, τα κόβουμε μικρά-μικρά κομματάκια. Τα βάζουμε σε λεκάνι.
Κόβουμε σε φέτες το ψωμό. Κόβουμε τις φέτες σε μικρά, τετράγωνα κομματάκια, τόσα όσα 2-φλυτζάνια. Τα τηγανίζουμε.
Σουρώνουμε τα φασόλια. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Τέλος, ενώνουμε όλα τα υλικά σε μία μεγάλη σαλατιέρα.
Σερβίρουμε, βάζοντας διακόσμηση μία «γόνδολα»-φύλλο από μαρούλι και μέσα υπάρχει ένα κομματάκι από κάθε λαχανικό που χρησιμοποιήσαμε. Σημαία είναι ένα κλωναράκι άνηθος.
Φίλες και φίλοι μου, καλή ΑΝΑΣΤΑΣΗ σε όλη την οικογένειά σας και ειδικά στα παιδιά σας!
–[:]