Διάφορες ΕιδικότητεςΔιαχείρισηΟικογένειαΣυμβουλέςΣχολείο

Εναλλακτική Νομική Υποστήριξη του Βullying

 

Η παραβατική συμπεριφορά των παιδιών με Διαταραχή Ελλειματικής Προσοχής ή/και Υπερκινητικότητα (ΔΕΠ-Υ) προκαλεί ποικίλη αντίδραση από τους γονείς. Άλλος πατέρας φωνάζει στο παιδί που καβγαδίζει, άλλη μάνα χωρίζει τα “ατίθασα παιδάκια”, άλλος δάσκαλος τα βάζει τιμωρία, άλλη παιδαγωγός χτυπάει τα χεράκια τους ως ποινή. Σήμερα η ψυχολογική και νομική έρευνα προτείνει ΑΛΛΑΓΗ στη Διαχείριση της Συμπεριφοράς.

“Μία από τις πιο ουσιαστικές και χρήσιμες συμπεριφορές είναι η σύνταξη ενός συμβολαίου τιμής ή συναντίληψης μεταξύ των δύο μερών. Αυτό θα ακολουθήσει μία διεξοδική συζήτηση και καταγραφή των υποχρεώσεων και των δύο παιδιών που συμμετέχουν στον καβγά,  για την αγαστή συνέχιση της συνεργασίας τους και την ομαλή σχολική ζωή” μας λέει η νομικός, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια κ.Ιωάννα Λαγουμίδου. Και συνεχίζει:”Έτσι οι έφηβοι μπαίνουν στη διαδικασία να «υπακούσουν» σε κανόνες, που οι ίδιοι συμφωνούν χωρίς να τους δίνεται η εντύπωση ότι τους επιβλήθηκαν.”

Ακολουθεί η ομιλία της στο Edusational Festival, με θέμα “Εναλλακτική Νομική Υποστήριξη του Βullying”: ακούστε την ομιλία και τις ερωταποκρίσεις με το κοινό.

Share this...