ΘέατροΠροτάσειςΨυχαγωγία

Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ | στην Galerie Δημιουργών το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

«Σε χρόνια και σε μέρη ξεχασμένα, στο πέπλο των ονείρων κεντημένα…

Σε χώρες μακρινές και ξακουσμένες, στων θρύλων το υφάδι περασμένες…»

Nalimar_Galeri_Dimiourgon_15_10

 

Η σαγηνευτική μουσικοθεατρική παράσταση «Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ», έχοντας κερδίσει όχι μόνο τις καρδιές και τα χειροκροτήματα του κοινού αλλά και την ενθουσιώδη ανταπόκριση του Τύπου, επιστρέφει στην Galerie Δημιουργών το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016 με πινελιές ανανέωσης στη σύνθεση των συντελεστών και μας παρασύρει ως τα βάθη της Ανατολής μέσα από την παραμυθένια ιστορία της Ναλιμάρ.

Μια πρωτότυπη μοντέρνα όπερα – μιούζικαλ, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο

με CD (Εκδόσεις Νόηση) της μουσικού και crossover ερμηνεύτριας Μάνιας Βλαχογιάννη, πλημμυρισμένη από τα αρώματα της Ανατολής και τις μαγευτικές μουσικές συνθέσεις του Έλληνα συνθέτη Balsam7teen.

Μια πλειάδα εκλεκτών ερμηνευτών και χορευτών με ξεχωριστές φωνές, αέρινες χορευτικές κινήσεις και μοναδικές ερμηνείες ζωντανεύουν στη σκηνή της Galerie Δημιουργών τη συναρπαστική ιστορία αγάπης και τόλμης της Ναλιμάρ και του Σαχριμάν, σε μια παράσταση που τελεί υπό την αιγίδα του Ομίλου για την Unesco Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.

 

Ερμηνεύουν:

Σταύρος Σαλαμπασόπουλος, Μάνια Βλαχογιάννη, Αγγέλα Μεταλληνού,

Βασίλης Ασημακόπουλος, Μάριος Ανδρέου, Μαριάννα Κουκουτσάκη.

Χορεύουν:

Λίλα Σταθοπούλου, Φωτεινή Παπασταύρου.

Στο ρόλο του αφηγητή εμφανίζεται ο Γιάννης Δεγαΐτης

Το τραγούδι της έναρξης ερμηνεύει η Σμαράγδα Βαγγελή

Στο φωνητικό σύνολο συμμετέχουν αλφαβητικά:

Ελένη Διακάκη, Μαρίζα Κιοσέογλου, Αντωνία Παπαϊωάννου,

Αναστασία Μπίτσα, Κορίνα Παρδάλη, Ελευθερία Στάμου

Καλλιόπη Τζιβανάκη, Μαρία Χατζημανώλη

 

Μουσική: Balsam7teen

Σκηνοθετική επιμέλεια: Γιάννης Δεγαΐτης.

Εικονογράφηση – Εικόνες βιντεοπροβολής: Θωμαή Ζωγράφου.

 

Λίγα λόγια για τους δημιουργούς:

Αριστεία και διπλώματα εξαιρετικής επιδόσεως στη μουσική, σπουδές σε Ελλάδα και εξωτερικό στο κλασσικό πιάνο, το τραγούδι και την υποκριτική, συμμετοχή σε πολυάριθμες μουσικοθεατρικές και θεατρικές παραστάσεις σε Γερμανία και Ελλάδα, μια θέση Υποδιευθύντριας στην Κρατική Μουσική Σχολή του Γκάρχινγκ στο Μόναχο, συνεργασίες με Διεθνή Πολιτιστικά Φεστιβάλ και διεθνείς δισκογραφικές δουλειές  (FM Records) που κατέκτησαν τα Eλληνικά και Eυρωπαϊκά Charts αποτελούν μέρος του πλούσιου βιογραφικού της Μάνιας Βλαχογιάννη.

 

Ο Έλληνας μουσικοσυνθέτης Balsam7teen έχει γράψει μουσική για θεατρικές παραστάσεις, πάνω από 200 τραγούδια και μουσικά σποτ για βιβλία, ενώ μελοποίησε Έλληνες ποιητές. Έργα του έχουν παρουσιαστεί στην ΕΡΤ, την Παλαιά Βουλή, το «Βεάκειο», σε Διεθνή Φεστιβάλ Τέχνης, την Κύπρο, το Λονδίνο και την Αυστραλία ενώ κυκλοφορούν διεθνώς επιτυχημένες δισκογραφικές συνεργασίες του..

Share this...