Μαρμελάδα μπανάνα
Υλικά
1 κιλό μπανάνες κομμένες σε ροδέλες
400 γρ. νερό
400 γρ. μέλι
2 κ.γ. κανέλα
50 γρ. χυμός λεμονιού
1 κ.γ. βανίλια
80 γρ. λικέρ
Εκτέλεση
Βράζουμε το νερό με το μέλι και το χυμό λεμονιού. Μετά 1 λεπτό, ρίχνουμε τις μπανάνες. Βράζουν περίπου 20 λεπτά τόσο όσο χρειάζεται για να δέσει.
Προσθέτουμε το λικέρ και βράζει 1 λεπτό.
Προσθέτουμε την κανέλα και τη βανίλια.
Την βάζουμε σε βάζα και την κλείνουμε αεροστεγώς. Διατηρείται 2 μήνες.