Xορτόσουπα της γιαγιάς
Ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα.
Υγιεινό φαγητό είναι η χορτόσουπα!!! Ειδικά αυτή η Χορτόσουπα της Γιαγιάς είναι εξαιρετική για όλη την οικογένεια και ειδικά για τα παιδιά με ΔΕΠ-Υ: ως ελαφρύ δείπνο ή ως χορταστικό γεύμα με μανέστρα.
Υλικά:
3 πατάτες μέτριες
2 κολοκυθάκια
2 κρεμμύδια
1 πράσο
3 καρότα
1 κλώνο σέλινο ή λίγο μαϊντανό
2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. πιπέρι
50 γρ. βιολογικό ελαιόλαδο Eirini Plomari oil
Προαιρετικά: 3 κ.σ. μανέστρα
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τα λαχανικά. Τα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια, και τα ανακατεύουμε.
Βάζουμε στην κατσαρόλα 6 πιάτα νερό και το ζεσταίνουμε. Μόλις βράσει, ρίχνουμε το αλάτι και μετά όλα τα λαχανικά για να βράσουν 8 λεπτά.
Στραγγίζουμε τα λαχανικά, κρατάμε λίγα. Τα υπόλοιπα τα ρίχνουμε στο blender με 1-πιάτο από το νερό που έβρασε πριν. Τα δουλεύουμε για 1 λεπτό ώστε να γίνουν χυλός. Ή σερβίρουμε αφού προσθέσουμε πιπέρι και ελαιόλαδο ή προσθέτουμε και τη μανέστρα και βράζουν για 8 λεπτά. Προσθέτουμε το πιπέρι και το βιολογικό ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε με χαμόγελο!!!!!
Καλή σας όρεξη ……..