BlogΒιογραφικάΕύη Κουδουμνάκη

Βιογραφικό Εύη Κουδουμνάκη, Λογοπεδικός

Η Εύη Κουδουμνάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.  Σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, με κατεύθυνση Γλωσσολογία και συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στη Λογοθεραπεία στο Καποδιστριακό  Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εκπαιδεύτηκε στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, στο νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» και στο «Ίδρυμα για το Παιδί η Παμμακάριστος», στο οποίο παρείχε εθελοντική εργασία.

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της, συνεργάστηκε με τη Παιδοψυχιατρική Κλινική και το Ειδικό κέντρο αντιμετώπισης Συγγενών Γναθοπροσωπικών Ανωμαλιών του νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», κάνοντας αξιολογήσεις σε παιδιά με προβλήματα λόγου και μαθησιακές δυσκολίες.  Παράλληλα συνεργάστηκε με νηπιαγωγεία της Αττικής.

Από το 2008 διατηρεί ιδιωτικό γραφείο και από το 2016 είναι υπεύθυνη του τμήματος λογοθεραπείας στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

Το ειδικό ενδιαφέρον της εστιάζεται στη διάγνωση και στη θεραπεία διαταραχών ομιλίας σε  σχιστίες της υπερώας , διαταραχές φωνής, τραυλισμό,  ειδική γλωσσική διαταραχή, αναπτυξιακές διαταραχές και μαθησιακές δυσκολίες.

Συμμετείχε ως εισηγήτρια  σε ιατρικά συνέδρια, στο πανεπιστήμιο Αθηνών, στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ και  σε νηπιαγωγεία, καθώς και στη συγγραφή του «Άτλαντα Παιδιατρικής Ωτορινολαρυγγολογίας», κατά το μέρος που αφορά στη λογοθεραπεία.

Είναι μέλος του Επιστημονικού Συλλόγου Λογοθεραπευτών – Λογοπαιδαγωγών Ελλάδος

Share this...