Δράσεις (Ημερίδες)

Απολογισμός από το ΜΕΛΙΝΑ

  • 31 Ιανουαρίου, 2018
  • 0

Απολογισμός από Καινοτόμες Παρεμβάσεις Αισιοδοξία ένοιωσαν όσοι συμμετείχαν στην επιστημονική ενημέρωση για τις ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΔΕΠ-Υ, την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018. Γονείς, φοιτητές και

Απολογισμός από το ΜΕΛΙΝΑ

Απολογισμός από Καινοτόμες Παρεμβάσεις

Αισιοδοξία ένοιωσαν όσοι συμμετείχαν στην επιστημονική ενημέρωση για τις ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΔΕΠ-Υ, την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018. Γονείς, φοιτητές και εκπαιδευτικοί άκουσαν εξαιρετικές πληροφορίες από συνεργάτες-επιστήμονες του επιστημονικού Δικτύου ipaidi για το χαρισματικό παιδί με Διάσπαση  Προσοχής ή ΔΕΠ-Υ. Η ομπρέλα της ΚΕΔΕ σηματοδοτεί τη σημασία τους!

 

 

Μετά από τα κληρονομικά και βιολογικά αίτια της ΔΕΠ-Υ που αναλύθηκαν από την Δρ Φρόσω Μπούτου, Μοριακή Βιολόγο, αναλύθηκε ο καθοριστικός ρόλος των γονιών στα παιδιά τους και η διαφορετική συμπεριφορά του παιδιού με ΔΕΠ-Υ, σε ατομικό, οικογενειακό και κοινωνικό πλαίσιο, από τον Δρ. Γιώργο Τσίτσα. Η πρόεδρος του δικτύου i-paidi, Μαριάννα Λαγουμίδη, καθόρισε τους καλύτερους τρόπους παρέμβασης και τα ωφέλη των μελών του i-paidi ώστε να μειωθούν οι δυσκολίες της ελλειμματικής προσοχής του παιδιού και να αναδειχθεί η χαρισματική προσωπικότητά του.

Πανηγυρικός ήταν ο χαιρετισμός του εκπροσώπου της ΚΕΔΕ! Ο Πρόεδρος Κος Γιώργος Πατούλης, μέσω του Κου Μωραϊτάκη, εξείρε τη σημασία αυτών των Δράσεων –που είναι η αιτία της αιγίδας που έδωσε. Δυστυχώς η πολιτεία κινείται με πολύ αργό ρυθμό.

Το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ‘ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ’ , στο Θησείο, γέμισε με όλους όσους είναι γεμάτοι από αγάπη στα παιδιά. Ο διάλογος διήρκεισε πολλές ώρες μετά τις εισηγήσεις.

Μακάρι να υπάρξει η πρόοδος που αναφέρθηκε: μόνο έτσι θα έχχουμε λιγότερη παραβατική συμπεριφορά και παρουσία πολλών επιτυχημένων managers!!!

Το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ‘ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ’ , στο Θησείο