i-paidiΔράσεις (Ημερίδες)

Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΔΕΠ-Υ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Η ΔΕΠ-Υ (Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής ή/και Υπερκινητικότητα) είναι παλέον η πολυπληθέστερη διαταραχή παιδιών και ενηλίκων Η καθημερινή συμμετοχή σε αθλήματα αποδείχτηκε  ωφέλιμος τρόπος παρέμβασης στα ανήσυχα αλλά και χαρισματικά παιδιά, δηλαδή τα παιδιά με ΔΕΠ-Υ.

H ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΚΕΔΕ) & το  2ο Δημοτικό Διαμέρισμα Δήμου  Αθήνας σε συνεργασία με το Δίκτυο ipaidi διοργανώνουν την ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ με θέμα

Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΔΕΠ-Υ

τη Δευτέρα 23 Απριλίου 2018 και ώρα 6 μ.μ.

 13ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ, οδό  Στίλπωνος 38.

Ο Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, θα κυρήξει πανηγυρικά την έναρξη της Δράσης αυτής, στα Διαμερίσματα του Δήμου της Αθήνας.

Η Μαριάννα Λαγουμίδη, Πρόεδρος i-paidi, Ψυχοπαιδαγωγός London University, ΑΠΘ, ΕΚΠΑ, θα καθορίσει το πλαίσιο συμπεριφοράς του παιδιού ώστε να μιλάμε για ΔΕΠ-Υ όπως και τη πιθανότητα παρέμβασης.

Η Φρόσω Μπούτου PhD, Μοριακή Βιολόγος, Επιστημονικός Συνεργάτης ΕΚΠΑ και Μέλος ΔΣ i-paidi θα μας πληροφορήσει εάν η κληρονομικότητα, το DNA  της οικογένειας, παίζουν έναν κάποιο ρόλο.

Η Χριστίνα Γαλανοπούλου, Πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής, Προπονήτρια Marathon Team junior, θα διευκρινίσει πια αγωνίσματα είναι πιο εύκολα για το χαρισματικό παιδί μας.

Μετά από τις εισηγήσεις, θα ακολουθήσει συζήτηση με ερωτήσεις και σχόλια.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.  Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

lagoumidim@i-paidi.gr , 2106778528, 6932611200, www.i-paidi.gr

Share this...