Μηλοπιτάκια με μέλι της μάνας
Φρέσκο μήλο με μέλι και κανέλα είναι νόστιμο κολατσιό. Κι όταν «δέσουμε» τα υλικά στο μηλοπιτάκι, μπορώ κι εγώ, και το παιδί μου κι ο άντρας μου να το πάρουμε μαζί μας για να το φάμε αργότερα.
«Όλα τα υλικά σε αυτά τα μηλοπιτάκια, αποτελούν εξαιρετικό κολατσιό για το ανήσυχο παιδί με ΔΕΠ-Υ και το παιδί-σβούρα» λένε οι συνεργάτες του i-paidi!
Υλικά
1 κιλό μήλα στάρκιν
2/3 ποτήρι κρασιού μέλι
4 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.σ. βούτυρο
4 γαρύφαλλα
2 μασουράκια κανέλας
4 ποτήρια νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ποτήρι νερού λάδι
1/3 ποτήρι κρασιού μέλι
1 κ.γ. αλάτι
¾ ποτηριού νερό
Εκτέλεση
Βράζουμε στην κατσαρόλα με ελάχιστο νεράκι, το μήλα κομμένα σε μικρά κομμάτια, το μέλι, το λεμόνι, το βούτυρο και τα μπαχαρικά. Σιγοβράζουν μέχρι να μαλακώσουν. Μετά, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα πιέζουμε, ώστε να γίνουν περίπου πολτός.
Σε μία λεκάνη, φτιάχνουμε τη ζύμη ανακατεύοντας ελαφρά τα: αλεύρι, λάδι, μέλι αλάτι και νερό. Πλάθουμε τη ζύμη και ανοίγουμε φύλλο μέτρια παχύ. Το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.
Ρίχνουμε 2 κ.σ. από το χυλό στο κέντρο κάθε κομματιού. Βρέχουμε την άκρη του φύλλου με λίγο νεράκι, διπλώνουμε τις άκρες και τις πιέζουμε με το πιρούνι. Λαδώνουμε 2-ταψιά και τοποθετούμε κάθε ένα μηλοπιτάκι.
Ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
Καλή όρεξη, Οικογένεια!!!