Φοινίκια που φουσκώνουν μόνα τους

Καλά Χριστούγεννα εύχεται η μαμά…..

Χαρούμενες γιορτές εύχεται ο παππούς…..

Κι όλοι, μεγάλοι και μικροί φτιάχνουνε φοινίκια ώστε να μυρίσει Χριστούγεννα το σπίτι! Φέτος, τα φτιάχνουμε με καινοτόμο τρόπο!

Υλικά:

2 ποτήρια λάδι

½ ποτηριού χλιαρό νερό

½ ποτηριού χυμό πορτοκαλιού

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

100 γρ. αλεύρι σκληρό

1 κ.γ. σόδα

2 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση

Στο μίξερ, δουλεύουμε για 2 λεπτά το λάδι, το νερό και το χυμό. Ανακατεύουμε τη σόδα με λίγο αλεύρι.Μετά, προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι -και τα τρία είδη. Τέλος, προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε με το πιρούνι.

Λαδώνουμε 2-ταψιά. Πλάθουμε τη ζύμη σε μακρόστενο μπαστουνάκι μήκους 4 εκατοστών και το πιέζουμε για να γίνει πλατύ. Το τοποθετούμε στο ταψί, σε απόσταση 3 εκατοστών από το προηγούμενο.

Ψήνουμε τα φοινίκια για 25 λεπτά, στους 180ο. Μόλις ροδίσουν, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και τα ξεκολλάμε.

Εάν επιθυμούμε, τους ρίχνουμε από πάνω το σιρόπι. Τα σερβίρουμε με καρυδάκι τριμμένο και κανελίτσα.

Χαρούμενα Χριστούγεννα!!!!!

Μοιραστείτε το...