ΑΝΝΑ ΜΑΤΘΑΙΟΥΔΕΠ-Υ

ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ ΔΕΜΕΝΗ…

Η ώρα του ύπνου είναι για όλα τα παιδιά μία `δύσκολη` ώρα! Χίλιες δικαιολογίες θα προβάλλουν τα μικρά μας ζουζούνια με ΔΕΠ-Υ για να μην ξαπλώσουν στο κρεβάτι τους!

Να μερικά μικρά τρυκς για να τα βοηθήσουμε να έχουν έναν καλό ύπνο!

  1. Μισή ώρα πριν κοιμηθούν αποφύγετε την επαφή των παιδιών σας με την τηλεόραση ή τον υπολογιστή. Μπορείτε να κερδίσετε αυτόν τον χρόνο συζητώντας με τα παιδιά  σας για το πώς πέρασαν την ημέρα τους ή να παίξετε μαζί τους ένα ευχάριστο ήρεμο παιχνίδι
  2. Δοκιμάστε ν’ απολαύσετε μαζί τους ένα πλούσιο σε πρωτεϊνες δείπνο όπως δημητριακά, αυγά, κρέας, ψάρι ή τυρί. Μπορείτε να πάρετε ιδέες κι από τις έξυπνες συνταγές του i-paidi.
  3. Κόκκινη κλωστή δεμένη στην ανέμη τυλιγμένη , δώσ’ της κλώτσο να γυρίσει, παραμύθι ν’ αρχινίσει! Η πιο όμορφη στιγμή ενός παιδιού  πριν τον ύπνο είναι η στιγμή του παραμυθιού, γι’ αυτό και θα τα δείτε να παίρνουν θέση δίπλα σας για να δουν τις εικόνες του βιβλίου ή να χωθούν στην αγκαλιά σας για να ονειρευτούν.Η μικρή νεράιδα σας ή ο νεαρός ιππότης θα κοιμηθούν ευτυχισμένοι στο παλάτι των ονείρων τους μετά από μία τετοια ανάγνωση

Να σας πω κι ένα τελευταίο για σήμερα, μαγικό μυστικό; Το ανοιχτό φώς στο δωμάτιο την νύχτα δεν βοηθάει τα χαρισματικά παιδιά καθώς τους διασπά την προσοχή – ξέρετε όμως τι βοηθάει;  Η απαλή μουσική! Μήπως είναι και μία ωραία ιδέα για δώρα; Μία μπαλαρίνα που στροβιλίζεται στο ασημένιο κουτϊ της ή ένα καρουζέλ με ξύλινα αλογάκια που γυρνάνε; Σας ξύπνησα αναμνήσεις, γονείς;  Ακόμα έχω στο συρτάρι το μουσικό κουτί μου!

Τίποτα όμως δεν αντικαθιστά το βραδινό φιλί της μαμάς και του μπαμπά! Αυτή η «τεράστια» στιγμή της αγκαλιάς είναι η γαλήνη κι η ευxαρίστηση τού κάθε χαρισματικού παιδιού. Όσο κουρασμένοι κι εάν είστε, αγκαλιάστε αυτους τους μικρούς ταραξίες της ζωής σας, γιατί εσείς είστε οι μάγοι με τα δώρα για τα δικά σας χαρισματικα παιδιά.

Καλές γιορτές!

Άννα Ματθαίου

Share this...