BlogΑΝΝΑ ΜΑΤΘΑΙΟΥΔΕΠ-ΥΟικογένειαΣυμβουλές

ΧΡΥΣΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ… ΓΟΝΕΙΣ!

Η χρυσή συνταγή μιάς καλής επικοινωνίας με τα χαρισματικά παιδιά είναι να είμαστε εμείς καλά!  Τα παιδιά,  ιδιαίτερα τα πρώτα χρόνια της ζωής τους, μιμούνται τους μεγάλους. Ακολουθούν ακόμη και τις διατροφικές μας συνήθειες πολλές φορές.

Μαζί με το γυιό μου έμαθα να τρώω σωστά μας εξομολογείται μία μαμά που δεν έτρωγε καθόλου ψάρι!  Υιοθέτησε τη συνήθεια ενός υγιεινού διατροφολόγιου χάρη στο παιδί της. Ακόμα και το παιχνίδι μπορεί να γίνει μέρος άσκησης όταν θέλουμε.

Φτιάξτε το δικό σας μοναδικό πρόγραμμα ασκήσεων που θα σας βοηθήσει να γυμναστείτε μαζί με το παιδί σας. Θυμηθείτε ότι η άσκηση έτσι γίνεται διασκέδαση για όλη την οικογένεια!

Μία επίσης < δύσκολη > ώρα για το παιδί με ΔΕΠ- Υ είναι η ώρα του μπάνιου! Θα βρει χίλιες δικαιολογίες για να το αποφύγει. Έχουμε όμως ξαναπεί ότι η επιβράβευση για όλα τα παιδιά είναι ένα κίνητρο. Προσοχή όμως!  Δεν δωροδοκώ, δεν ανταλλάσω με κάτι άλλο και σε καμία περίπτωση δεν τιμωρώ το παιδί μου προσπαθώντας να το πείσω να κάνει κάτι. Βάλτε το να αποφασίσει πότε θα μπει στην μπανιέρα, το μπουρνούζι που θα διαλέξει ακόμα και το χρώμα του νερού. Στο εμπόριο κυκλοφορούν προϊόντα κι αφρόλουτρα ειδικά για παιδιά. Θα διευκόλυνε πολύ ένα μπάνιο με αφρόλουτρο λεβάντας πριν τον ύπνο του παιδιού για παράδειγμα ή ένα αφρόλουτρο με άρωμα τσιχλόφουσκας για τα μικρά μας κορίτσια. Η Στέλλα μία μικρή μπαλαρίνα παιδί με ΔΕΠ- Υ η ίδια, ανυπομονεί την ώρα που η δασκάλα χορού την συγχαίρει για την όμορφη μυρωδιά της!

Μην αμελείτε να ξεκουράζεστε και να χαλαρώνετε γονείς κι εσείς από μία πολλές φορές δύσκολη καθημερινότητα. Κάντε απόλαυση τις προσωπικές σας στιγμές δημιουργώντας την κατάλληλη ατμόσφαιρα, αυτό είναι ένα μαγικό μυστικό ηρεμίας. Μοιραστείτε τις δουλειές με κάποιον άλλον στην οικογένεια και μην αισθάνεστε υπεύθυνοι για όλα μόνο εσείς.

Να μεγαλώνεις ένα παιδί με ΔΕΠ- Υ είναι μία σπουδαία επιχείρηση χαράς και δημιουργίας χωρίς όρια . Συμβουλεύεστε ειδικούς παιδαγωγούς, εκείνοι μαζί μ’ εσάς θα στηρίξουν το δικό σας χαρισματικό παιδί!

Με αγάπη!

Άννα Ματθαίου

Share this...