Κόκορας του σεφ και της ΔΕΠ-Υ

Υλικά

  • 1 μεγάλο κόκορα κομμένο σε μέτριες μερίδες
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 φλιτζάνια ντομάτα φρέσκια, τριμμένη ή κονκασέ
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί ξηρό
  • 1,5 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 φύλλα δάφνη
  • 2 κόκκους μπαχάρι
  • 1 κουτ.γλυκ. αλάτι
  • 2 κουτ.γλυκ. πιπέρι μαύρο
  • 200 γρ. λαδοτύρι Μυτιλήνης πικάντικο τριμμένο
  • 500 γρ. κοφτό μακαρονάκι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόψτε τον κόκορα σε μερίδες . Τον σοτάρετε σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο για 3-4΄μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές
  2. Προσθέστε και ροδίζετε το κρεμμύδι για 2-3΄ και σβήστε με κρασί. Αφήνετε για 2-3΄ να βράσει και να εξατμιστεί το κρασί.
  3. Προσθέτετε την ντομάτα, το σκόρδο, τη δάφνη, το μπαχάρι, τη ρίγανη, το αλατοπίπερο, 2-3 φλιτζάνια τσαγιού ζεστό νερό και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 45-50΄.
  4. Όταν ο κόκορας είναι ψημένος, προσθέτετε 4 ποτήρια νερό χλιαρό για να μην σταματήσει ο βρασμός και το μακαρονάκι. Αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει και πάλι για 7-8΄. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό πασπαλισμένο με άφθονο λαδοτύρι.

Καλή Όρεξη!

Μοιραστείτε το...