Αβοκάντο με φακές

Συνταγή αντί για φάρμακο!

Το αβοκάντο ενέχει μείγμα βιταμινών. Οι φακές είναι το σπίτι του σιδήρου!

Μία από τις νοστιμότερες συνταγές είναι ο συνδυασμός τους!!!!! Δοκιμάστε με τόλμη!

Υλικά:

200 γρ. χοντρές φακές

1 κρεμμύδι ξηρό

1 σκελίδα σκόρδο

2 ντομάτες σε κομματάκια

2 κ.γ. αλάτι

2 κ.γ. πιπέρι

1 κ.σ.ελαιόλαδο

2 φλυτζανάκια καφέ ελαιόλαδο

2 αβοκάντο καθαρισμένα

Εκτέλεση

Βάζουμε τις φακές μέσα σε ζεστό νερό, για 3 ώρες. Μετά τις σουρώνουμε.

Αλέθουμε αρκετά το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Σουρώνουμε τις φακές.

Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα. Βράζουμε 1-φλυτζανάκι νερό. Αχνίζουμε το κρεμμυδάκι, μετά ρίχνουμε τη 1 κουταλιά σούπας λάδι. Ρίχνουμε τις φακές, το σκορδάκι, τις ντομάτες, το αλάτι και το πιπέρι. Τις σκεπάζουμε καλά με ζεστό νερό. Βράζουν για περίπου 15 λεπτά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τις ανακατεύουμε 3 φορές. Κάθε 5 λεπτά, προσθέτουμε μισό ποτήρι ζεστό νερό.

Κόβουμε το αβοκάντο σε 8 κομμάτια (χαράζουμε στη μέση γύρω-γύρω και μετά κάνουμε 2 κάθετα κοψίματα γύρω-γύρω).

Όταν ολοκληρωθεί το βράσιμο, βάζουμε 1 κ.σ. πάνω σε κάθε κομμάτι αβοκάντο.

Μοιραστείτε το...