i-paidiΚεντρικήΛαγουμίδη Μαριάννα

Πρέπει να φροντίζουμε γνώση και συναίσθημα

Γράφει η Μαριάννα Λαγουμίδη,

Πρόεδρος i-paidi, ψυχοπαιδαγωγός London University

Άνοιξαν τα σχολεία!

Με τσάντα, με όμορφα ρούχα, με καθαρά μαλλιά και με μάσκα, τα παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο. Βρίσκουν νέους φίλους, ξαναπαίζουν με τους περσινούς εχθρούς, συμμετέχουν στο μάθημα, τιμωρούνται και επιβραβεύονται και μετά πηγαίνουν σπίτι για να συνεχίσουν το πρόγραμμά τους. Φυσιολογική ζωή!

Κάποια όμως παιδιά, ξεκινούν με τσάντα, ίσως και με όμορφα ρούχα και καθαρά μαλλιά. Αλλά τη μάσκα δεν μπορούν να τη φορέσουν, φίλους δεν βρίσκουν ούτε παίζουν με τους περσινούς γιατί δεν υπήρξαν ποτέ! Ζωή με ανάγκες!

Τώρα πια όλοι γνωρίζουμε ότι κάποια παιδιά (1:10) έχουν αυτή τη δυσκολία: δυσκολία στις φιλικές σχέσεις, στις προσεκτικές χειρονομίες ή στην επιτυχημένη απόδοση. Η δυσκολία αυτή ονομάζεται ΔΕΠ-Υ.

Η ΔΕΠ-Υ ή Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής ή/και Υπερκινητικότητα υπάρχει σε όλους τους πληθυσμούς, και πάντα υπήρχε. Απαραίτητη είναι η έγκαιρη διαπίστωση, η αγάπη στο παιδί και η άμεση διαχείριση!

Αυτό είναι το κοινωνικό έργο της Επιστημονικής Οικογένειας i-paidi:α) ενημέρωση των γονιών σε ημερίδες ή, τώρα, σε webinar και β) μοίρασμα συγκεκριμένου υλικού για παρέμβαση στα παιδιά!

Ξεκινάμε λοιπόν σιγά-σιγά με θετική σκέψη, αισιοδοξία, οργάνωση δωματίου και γραφείου, καλή διατροφή, καθορισμός καθημερινού προγράμματος, κοινές με γονείς Δράσεις, χαρούμενες συζητήσεις…….και πολλά άλλα που τα βρίσκετε στο μοναδικό www.i-paidi.gr ή στο εβδομαδιαίο free webinar στο facebook , i-paidi.gr για να ενωθείτε με χιλιάδες άλλους γονείς παιδιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στείλτε την όποια απορία σας στη σελίδα ή στο mail του Δικτύου. Οι επιστήμονες-συνεργάτες του i-paidi θα σας συμβουλέψουν!

Χαρούμενες μέρες στο σχολείο νάχουν τα παιδιά μας!!!!

Share this...