i-paidiΔΕΠ-ΥΔράσεις (Ημερίδες)

Webinar 21.10: Τo stress φέρνει ΔΕΠ-Υ

Την Τετάρτη 21.10 στις 7.00μμ, χιλιάδες συμμετείχαν στο webinar από την ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ i-paidi. Καλεσμένη της Μαριάννας Λαγουμίδη ήταν η Λίζα Βάρβογλη, Παιδοψυχολόγος, συνεργάτης του HARVARD και της ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ.

Πρέπει να ξεκινάμε τον διάλογο με το παιδί δίνοντάς του συναίσθημα λέγοντας: «Ναι, καταλαβαίνω ότι νοιώθεις άσχημα. Ας πάρουμε μια βαθιά ανάσα, μάτια μου!» είπε η εξαιρετική επιστήμονας Λίζα Βάρβογλη.

«Τα παιδιά καταλαβαίνουν το στρες των γονιών και μαθαίνουν από εκείνους. Είναι αδύνατο να το διαχειριστούν καπνίζοντας όταν την ίδια ώρα διδάσκουν στον έφηβό τους, να μην καπνίζει!»

Η άθληση θεωρείται εξαιρετικός τρόπος διαχείρισης του άγχους. Πρέπει όμως να ακολουθήσει τη διαχείριση του άγχους των γονιών!!! Μαμά και μπαμπάς οφείλουν να ακολουθούν ασκήσεις συγκεκριμένες ώστε να λειτουργούν ως ιδανικό πρότυπο! Ειδική προσοχή χρειάζεται η βεβαρημένη ψυχική και σωματική υγεία του ανθρώπου, παιδιού, εφήβου, ενήλικα, με νευροαναπτυξιακή διαταραχή, τη Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής ή/και Υπερκινητικότητα, ΔΕΠ-Υ.

Περισσότερες πληροφορίες θα ακούστε στο video που ακολουθεί:

 

Share this...