i-paidiΚεντρική

Ώφελος από την τηλε-παρέμβαση

Τα προσωπικά ραντεβού είναι κλασσικά στη διάγνωση ορισμένων παθήσεων ή διαταραχών. Σήμερα, παγκοσμίως, η τηλε-παρέμβαση συμβάλλει στην ενημέρωση, αξιολόγηση και τη διαχείριση των χρόνιων ασθενιών και διαταραχών.

Μετά, αξιοποιήσετε στο έπακρο οποιαδήποτε εικονική επίσκεψη, επισκεφτείτε τον ειδικό ψυχικής υγείας στο «γραφείο» του, ώστε να μπορείτε να συνομιλείτε ελεύθερα για τα συμπτώματα και να μπορέσει εύκολα να δει το παιδάκι σας.

Οργανώστε το φορητό υπολογιστή ή το κινητό σας τηλέφωνο στην ίδια πλατφόρμα επικοινωνίας, τοποθετείστε το πάνω σε ένα τραπέζι έτσι ώστε να βλέπει όλο το δωμέτιο.

Σημειώστε μερικές απορίες ή/και σχόλιά σας που θέλετε να κάνετε, για να μην ξεχαστείτε από το άγχος! Φροντίστε ώστε να μην υπάρχει κίνηση που αποσπά την προσοχή κατά τη διάρκεια της συνεδρίας. «Κι αν το παιδί δυσκολεύεται να σας παρακολουθήσει, προτείνετε ένα μικρό παιχνίδι» λέει ο Δρ. Pereira-Smith

Όλοι ανησυχούν για το ότι θα παραμείνουν ασφαλείς και υγιείς κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19. Κοινωνικές αποστάσεις, αποκλεισμός πολυμελών συναντήσεων, εξασφαλίζουν ασφάλεια στις οικογένειές μας. Η τωρινή παγκόσμια πανδημία απαιτεί εναλλακτικό τρόπο συμπεριφοράς.

Ευτυχώς αυξάνονται οι εξοικιωμένοι με τα ραντεβού τηλεϊατρικής, οπότε ίσως να μπορείτε να παραλείψετε μια επίσκεψη στο ιατρείο.

Πώς λειτουργεί η τηλεϊατρική;

Η τηλεϊατρική περιλαμβάνει την επικοινωνία με έναν ειδικό ψυχικής υγείας είτε μέσω τηλεφώνου είτε μέσω τεχνολογίας βίντεο. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Οικογενειακών Ιατρών, η Τηλεϊατρική είναι η πρακτική της ιατρικής που χρησιμοποιεί τεχνολογία για να παρέχει φροντίδα από απόσταση σε έναν ασθενή σε απομακρυσμένη τοποθεσία.” Αυτό σημαίνει ότι οι ασθενείς μπορούν να αξιολογηθούν και να διαγνωστούν από την άνεση των σπιτιών τους και χωρίς τον κίνδυνο να εκτεθούν στον κοροναϊό ή ενδεχομένως να εκθέσουν γιατρούς, νοσοκόμες και άλλο προσωπικό της κλινικής.

Για να καταστήσει την τηλεϊατρική ευρύτερα διαθέσιμη κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης δημόσιας υγείας, θα πρέπει τα Υπουργεία να χαλαρώσουν τους κανονισμούς περί απορρήτου και του νόμου περί φορητότητας περισσότερες κλινικές ικανές να προσφέρουν υπηρεσίες τηλεϊατρικής από το συνηθισμένο.

Δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μέσω τηλεϊατρικής τα εξανθήματα, τα προβλήματα συμπεριφοράς, η δυσκοιλιότητα, λοίμωξη στο αυτί, τα εμβόλια κ.α..

Πώς πρέπει να προετοιμαστούν οι γονείς για ραντεβού τηλεϊατρικής;

“Φροντίστε να προετοιμαστείτε για επισκέψεις τηλεϊατρικής διασφαλίζοντας ότι μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στην πλατφόρμα τηλεϊατρικής και να δημιουργήσετε ή να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας. Συμπληρώστε τα διαδικτυακά ερωτηματολόγια εκ των προτέρων και λάβετε τα ζωτικά σημάδια του παιδιού σας όταν είναι δυνατόν”, λέει η Μαριάννα Λαγουμίδη

Εάν έχετε ανησυχίες για την ψυχική υγεία του παιδιού σας, καλέστε τον ειδικό και ρωτήστε για τις δυνατότητές του στην τηλεϊατρική. Η αξιοποίηση των ραντεβού τηλεϊατρικής μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην επιβράδυνση της εξάπλωσης του κοροναϊού και βοηθά στην προστασία της οικογένειάς σας.

Για ανησυχίες σχετικά με το ανήσυχο, το επιθετικό ή υπερκινητικό παιδί σας, επικοινωνείστε 9.00-9.00, με την Επιστημονική Οικογένεια i-paidi, στο 2106778528 και 6932611200, Κα Μαμάκου.

Share this...