i-paidiΚεντρικήΠως λειτουργεί

Τι είναι το i-paidi; Δίκτυο μόνο για ΔΕΠ-Υ

Μερικά παιδιά, δημιουργικά, με φυσιολογικό IQ, γεννήθηκαν με νευροαναπτυξιακή διαταραχή,  τη ΔΕΠ-Υ. Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ipaidi συστάθηκε για να τα υποστηρίζει μη κερδοσκοπικά! Συγχρόνως υποστηρίζει και την οικογένειά τους! Οι φίλοι μάς ονομάζουν i-paidi.

Δυσκολίες πολλαπλές βρίσκουμε στις κοινωνικές συναναστροφές των παιδιών γι’  αυτό έχουν ένα ή κανένα φίλο, στην έλλειψη αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης γι’ αυτό όλα λένε «θέλω να μπουν στον κάδο με τα σκουπίδια» όπως και στην χαμηλή επίδοση στο σχολείο. Στην εφηβεία κάποιοι μπαίνουν  σε κλίκα με παραβατική συμπεριφορά, κάνουν χρήση απαγορευμένων ουσιών, νοσούν από κατάθλιψη, ή και αυτοκτονούν. Ποιος γνωρίζει, ποιος έχει τα επιστημονικά εχέγγυα για να βοηθήσει αυτούς τους νέους?

1:10  παιδιά με φυσιολογικό IQ γεννιούνται με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής ή/και Υπερκινητικότητα (ΔΕΠ-Υ), ανακοίνωσε το Πανεπιστήμιο του Harvard. Πολλαπλάσια είναι τα αγόρια από κορίτσια (3/1). Στη ΔΕΠ-Υ η έγκαιρη αξιολόγηση και παρέμβαση προσφέρει έως 80% μείωση των δυσκολιών!

Μέχρι σήμερα, το i-paidi έχει ενημερώσει 3.850 γονείς, 3.100 εκπαιδευτικούς και 970 επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων. Με ποιο τρόπο; Με Ημερίδες σε όλη την Ελλάδα, με συνεχή αρθρογραφία στο site και με online ενημέρωση και webinars.  Η επιβεβαίωση των υψηλών επιστημονικών και ανθρωπιστικών υπηρεσιών είναι οι συνεργασίες με την Περιφέρεια Αττικής, τη Γενική Γραμματεία Ισότητας, την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το HELLENIC TV στο Λονδίνο.

Στο Δίκτυο i-paidi συμμετέχει  ομάδα εξειδικευμένων στη ΔΕΠ-Υ επιστημόνων προκειμένου να  προσφέρουν εναλλακτική, πρακτική και επιστημονική πρόταση παρέμβασης στα παιδιά&ενήλικες με τη διαταραχή αυτή. Συνεργάζονται εξειδικευμένοι παιδίατροι, παιδοψυχολόγοι, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, διατροφολόγοι, νηπιαγωγοί και εθελοντές, με τη συνολική εποπτεία από τη Μαριάννα Λαγουμίδη, πρόεδρο, expert στη ΔΕΠ-Υ και συγγραφέα.

Το Δίκτυο i-paidi προσφέρει δωρεάν online σεμινάρια λόγω της πανδημίας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τη Γενική Γραμματεία Ισότητας.

Το Δίκτυο i-paidi προσφέρει εθελοντική τηλεφωνική συμβουλευτική στο 1110, με την Περιφέρεια Αττικής.

Το Δίκτυο i-paidi διαθέτει ιστοσελίδα (www.ipaidi.gr) με ποικίλη αρθρογραφία με θεωρητική ενημέρωση για τη ΔΕΠ-Υ αλλά και με συμβουλές πρακτικές, ολιστικής διαχείρισης, με εναλλακτική παρέμβαση, σεμινάρια vivid και online, ερωτηματολόγια αξιολόγησης, διαγωνισμούς, προτάσεις διασκέδασης και.

Το Δίκτυο i-paidi προτείνει φαγητά, γιατί η διατροφή επηρεάζει καθοριστικά.

Το Δίκτυο i-paidi έχει ήδη οργανώσει 42 Ημερίδες και workshops, με εκπαιδευτικούς και με γονείς, για θέματα σχετικά με το παιδί με ΔΕΠ-Υ, σε διαφορετικά μέρη στην Ελλάδα. Η επιτυχία ήταν συγκλονιστική.

Το Δίκτυο i-paidi επικοινωνεί  με ομάδες παιδιών και γονιών με ΔΕΠ-Υ σε όλη την Ελλάδα, στην Αγγλία, την Ιταλία, το Hοuston, την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία.

Το Δίκτυο i-paidi προτείνει λύσεις Εναλλακτικού Τουρισμού, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, για παιδιά και γονείς, με εξειδικευμένο πρόγραμμα για Βιωματική Συνεδρία για το παιδί με ΔΕΠ-Υ, με εξαιρετικές τιμές ώστε να ευχαριστηθεί η οικογένεια τις διακοπές της.

Το Δίκτυο i-paidi οργανώνει Forum για να συζητάνε οι γονείς τα κοινά προβλήμετα και να δίνουν συμβουλές, άμεσα, οι επιστήμονες που συνεργάζονται.

Το Δίκτυο i-paidi καταφέρνει με διαδικτυακή,  online συμπεριφοριστική υποστήριξη, να ενισχύσει τις δυνατότητες του παιδιού ώστε  όχι απλά να τα καταφέρνει αλλά να θριαμβεύει.

 

Εσείς που ενδιαφέρεστε για το χαρισματικό παιδί με ΔΕΠ-Υ, οφελεί να επικοινωνήσετε στα:

email: info@i-paidi.gr

facebook: i-paidi.gr

instagram: ipaidi.gr

linkedIn: i-paidi.Marianna Lagoumidi

τηλ: 2106778528, 6932611200.

 

Το κέρδος είναι πολλαπλό.

Share this...