i-paidiΚεντρική

Χαμομήλι πίνει το δεπάκι

 

Μικρό χαμομηλάκι υπάρχει εκεί όπου υπάρχει χώμα!!! Χαλαρώνει και τονώνει το ανοσιοποιητικό.

Υλικά

1 πρέζα χαμομήλι

1 κ.γ. μέλι

Εκτέλεση

Μαζεύουμε χαμομηλάκι όταν πάμε βόλτα στο βουνό, μια Κυριακή, για να έχουμε τη χαρά της εκδρομής μαζί και της περισυλλογής. Εάν όχι, τα αγοράζουμε. Σε κάθε περίπτωση, γίνεται γευστικό ρόφημα όταν το βράσουμε για 2 λεπτά, σε σκεπασμένο κατσαρολάκι. Αφού το σερβίρουμε στην κούπα, συμπληρώνουμε 1 κουταλάκι γλυκού μέλι!
——————————————————–
Το χαμομήλι περιέχει αιθέριο έλαιο (προαζουλένιο, φαρνεζένιο, σπιροαιθέρα, α-βισαβολόλη), φλαβονοειδή (αβθεμιδίνη, ρουτίνη, λουτεολίνη), κουμαρίνες, χολίνη, τανίνες και τον πικρό γλυκοζίτη ανθεμικό οξύ και βλεννίνες. Περιέχει επίσης, πυρίτιο, άλατα ασβεστίου, μαγνησίου και καλίου.

Οι μελέτες για το χαμομήλι και τις επιδράσεις του στην υγεία έχουν αποδείξει ότι μπορεί να μας ευνοήσει σε διάφορους τομείς.

1. Διώχνει το άγχος Ηρεμιστικό σε καταστάσεις στρες, ημικρανίες, νευραλγίες και ζαλάδες. Το χαμομήλι είναι γνωστό για τις φυσικές αγχολυτικές του ιδιότητες, οι οποίες βοηθούν στη χαλάρωση των νεύρων και στην ανακούφιση από έντονα συναισθηματικά προβλήματα

2. Ακόμη, μειώνει τα επεισόδια των κολικών, όπως και τη διάρκεια της διάρροιας, ενώ βοηθά σημαντικά στη χαλάρωση του στομάχου.Βοηθάει στον ύπνο Χρησιμοποιείται κατά της αϋπνίας (ενισχύοντας τον ύπνο), της ανησυχίας και της νευρικής έντασης. Αρκεί να πιείτε λίγο χαμομήλι 30 με 45 λεπτά πριν ξαπλώσετε στο κρεβάτι. Θα καταφέρει να διώξει τα άγχη σας, να σας χαλαρώσει με το απαλό του άρωμα και τελικά να σας οδηγήσει σε ένα βαθύ και ποιοτικό ύπνο, δρώντας χαλαρωτικά στο νευρικό σύστημα. 3. Τονώνει το ανοσοποιητικό Έχει αποδειχτεί ότι το χαμομήλι έχει τη δυνατότητα να αυξήσει την παραγωγή των λευκών αιμοσφαιρίων, τα οποία με τη σειρά τους βελτιώνουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος, απαλλάσσοντάς μας από τα κρυώματα και τις ιώσεις που «κολλάμε» όταν το ανοσοποιητικό μας είναι πεσμένο.

Δείτε περισσότερα: https://www.pharmnet.gr/schetika-me-emas/arthra/votana/chamomili-ta-7-ofeli-tou-stin-ygeia/

Share this...