i-paidiΚεντρική

Ένα γράμμα στο Μαθητή που δίνει Πανελλαδικές

Γράφει η Μαριάννα Λαγουμίδη,
Πρόεδρος i-paidi,
Ψυχοπαιδαγωγός, ΔΕΠ–Υ LONDON UNIVERSITY, ΕΚΠΑ

Παιδιά μας, η επιτυχία στις πανελλαδικές εξετάσεις, ίσως να σας φτάσει στην ευτυχία και στη χαρά της ζωής! Να θυμάστε ότι η υγεία, τα χρήματα, οι αγκαλιές, τα χαμόγελα, τα γλέντια, οι βραβεύσεις, το καλό φαϊ έρχονται με πολλούς τρόπους – δεν έχουν μόνο μια πηγή.

Οι περισσότεροι γονείς και εκπαιδευτικοί πιστεύουμε ότι η κλασσική διαδρομή μελέτη-εξετάσεις-Πανεπιστήμιο είναι ο πιο σίγουρος δρόμος για να λογίζεστε ευτυχισμένοι.

Καλά κάνατε παιδιά, όσοι διαβάζατε τόσο όσο μπορούσατε ή όσο σας ¨επέτρεπαν¨ οι υποχρεώσεις ή δυσκολίες σας! Ίσως παιδί μου να έχεις γεννηθεί ευφυής, με ΔΕΠ-Υ (Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής ή/και Υπερκινητικότητας), και να ακολούθησες πρόγραμμα παρέμβασης μόνο για 2 μήνες….. Ίσως να μην ήξεραν οι προπονητές να διαχειριστούν τις αστοχίες σου….. Ίσως να ξεκινούσαν διαδικασίες για διαζύγιο οι γονείς σου…..

Καλά κάνατε παιδιά, όσοι διαβάζατε περισσότερο από όσο μπορούσατε! Κι ας αγχωθήκατε. Κι ας χάσατε έρωτες. Κι ας ξοδέψαμε.Κι ας κλαίγατε. Κι ας μαλώσατε με διάφορους λόγω της έντασης των ημερών. Κι ας χάσατε τη ξεγνοιασιά σας. Κι ας σας συμβουλεύαμε χωρίς ανταπόκριση. Κι ας μας αμφισβητούσατε.

Προσπαθήσατε να μελετήστε πολύ, ώστε να πετύχετε σε κάποια Σχολή που σας ενδιαφέρει, να αποκτήστε ένα πτυχίο ή «βραχιόλι» όπως έλεγε η γιαγιά, μόνιμα δεμένο στο χέρι που το χρησιμοποιείται όποτε θελήσετε.

Στόχος λοιπόν είναι η ειδικότητα που αγαπάτε: δικαστής, μανεκέν, αστροφυσικός, υδραυλικός, γραφίστας ή επιχειρηματίας αγρότης. Από σήμερα λοιπόν:

Να κάνετε όνειρα.

Να κοιμηθείτε 6ωρο.

Να φάτε σωστά.

Να ελαχιστοποιείστε το άγχος σας γιατί  1) δεν αυξάνει τις γνώσεις
2) μειώνει τη μνήμη
3) περιορίζει την ποικιλότητα λύσεων,
σκέψης&εναλλακτικών λύσεων.

Όσοι γονείς ή παιδιά αντιμετωπίσουν δυσκολίες τώρα την περίοδο των Πανελλαδικών εξετάσεων, μπορούν να απευθυνθούν στο 2106778528, 6932611200, info@i-paidi.gr και θα λάβουν άμεσα την στήριξη και τις απαντήσεις που χρειάζονται από τους επιστήμονες που συμμετέχουν στο i-paidi μας.

Το ΔΣ από την Επιστημονική Οικογένεια i-paidi, οι συνεργάτες και εγώ προσωπικά ευχόμαστε με αγάπη σε όλους τους μαθητές που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις της 14ης Ιουνίου 2021, ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ !!!!!!! Σας αγαπάμε!!!!

14ης Ιουνίου 2021, ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ !!!!!!!

14ης Ιουνίου 2021, ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ !!!!!!!

14ης Ιουνίου 2021, ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ !!!!!!!

Share this...