i-paidiΚεντρικήΣυνταγές

Σαλάτα καλαμπόκι

 

Η προετοιμασία, η φωτογράφιση και η δοκιμή δημιουργούν τελετουργικό για να θελήσει το παιδί να φάει όλη τη σαλάτα!!!

Ειδικά η χαρούμενη, με θετική διάθεση, κοινή προετοιμασία, και η χρήση νόστιμων και γευστικών υλικών προκαλούν τον ενθουσιασμό του παιδιού και τη φωτογράφηση την προσπάθειά του, όπως και τη θέληση να τη δοκιμάσει. Ω του θαύματος, τις περισσότερες φορές συνεχίζει να τρώει μέχρι το τελευταίο καλαμποκάκι.

Υλικά

1 φλυτζανάκι ρύζι κίτρινο

1 φλυτζάνι καλαμπόκι

1 κ.γ. αλάτι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

3 αγγουράκια μικρά

60γρ. φέτα κομμένη σε κυβάκια

2 κ.σ. κέτσαπ σπιτική

Εκτέλεση

Βράζουμε 3,5 φλυτζανάκια νερό.

Προσθέτουμε αλάτι, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, το ρύζι και το καλαμπόκι. Ανακατεύουμε κάθε 2 λεπτά. Μόλις εξαφανιστεί το νερό από την κατσαρόλα, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε 1 λεπτό και το βγάζουμε από τη φωτιά.

Κόβουμε τις άκρες από κάθε αγγουράκι και το κόβουμε κάθετα. Αφαιρούμε τα σπόρια. Εμείς με το παιδί γεμίζουμε το αγγουράκι με το ρύζι-καλαμπόκι.

Τοποθετούμε τη σαλάτα στο πιάτο και διακοσμούμε με κέτσαπ σπιτική https://i-paidi.gr/2021/08/31/ketsap-spitiki/ .

 

Καλή μας όρεξη

Share this...