Σφυρίδα βραστή
Η σφυρίδα είναι ένα ψάρι χαμηλής θερμιδικές αξίας (118 kcal/ 100γρ), με μόνο με 2% λιπαρά. Είναι καλή πηγή ω3 λιπαρών οξέων, βιταμίνης Β6 (βοηθά στο νευρικό σύστημα και τον μεταβολισμό), πρωτεΐνών, αμινοξέων και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε σελήνιο που δρα σαν αντιοξειδωτικό στον οργανισμό. Ακόμα μπορεί να καλύψει σε μεγάλο ποσοστό τις ανάγκες μας σε φώσφορο και κάλιο, μαγνήσιο, σίδηρο και ασβέστιο.
Υλικά
360 γρ. σφυρίδα
½ κ.γ. αλάτι
½ ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
2 φέτες λεμόνι
½ ποτήρι λευκό κρασί
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τη σφυρίδα.
Βράζει στη συνέχεια για περίπου 40 λεπτά, σκεπασμένη με το αλατισμένο νερό. Είναι έτοιμη όταν κάποιο γένι αφαιρείται από την ουρά εύκολα. Τότε προσθέτουμε ελαιόλαδο, λεμόνι και κρασί και βράζει για 1 λεπτό.
Σερβίρουμε με μαγιονέζα, φέτα λεμόνι και καρότο.
Καλή όρεξη!!!