i-paidiΚεντρικήΣυνταγές

Εντυπωσιακό αποτέλεσμα με υγιεινή βαφή! Η τελευταία τάση στο βάψιμο των αυγών

Μπορεί να έχετε συνηθίσει να βάφετε τα αυγά σας με την κλασική βαφή που παίρνετε από το σούπερ μάρκετ αλλά αυτή η βαφή δεν είναι καθόλου υγιεινή.

Αν φέτος θέλετε να κάνετε τη διαφορά και να βάψετε τα αυγά σας με τον πιο υγιεινό τρόπο, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε την τελευταία τάση της μόδας που θέλει να βάφουμε τα αυγά μας με blueberries (βατόμουρα).

Η διαδικασία είναι πολύ απλή και θέλει μια πολύ μικρή προετοιμασία στην κουζίνα από τη μεριά σας.

Όσο βράζετε τα αυγά σας μπορείτε ταυτόχρονα να κάνετε και την προετοιμασία της “βαφής”.

Σε ένα κατσαρολάκι ανακατέψτε 2 φλ. μύρτιλα (μπορείτε να βρείτε κατεψυγμένα στο σούπερ μάρκετ) και 2 φλ. νερό βράστε τα.

Μόλις αρχίσουν να βράζουν καλύψτε το κατσαρολάκι με το καπάκι του και χαμηλώστε τη φωτιά. Αφήστε για περίπου 10 λεπτά. Στραγγίστε τον ζωμό σας σε ένα βαζάκι και ρίξτε μέσα και 1 κ.γ. λευκό ξίδι.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάζετε ένα-ενα τα αυγά σας μέσα στη βάφη και το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει καθώς τα αυγά σας θα αποκτήσουν ένα πολύ όμορφο μπλε χρώμα.

Extra tip: Αν θέλετε να πετύχετε πιτσιλιές πάνω στα αυγά, θα χρειαστείτε 1 κ.σ. άμυλο καλαμποκιού και 1/2 κ.σ. νερό. Ανακατέψτε αυτά τα δύο και με ένα στεγνό πινέλο πιτσιλίστε τα αυγά σας. Αφήστε τα να στεγνώσουν και είναι έτοιμα!

Πηγή: SpirosSoulis.com

Share this...