i-paidiΚεντρικήΣυνταγές

2 καλοκαιρινές & δροσιστικές σαλάτες!

Όποια κι αν είναι η προτίμησή σας, όποιο φαγητό κι αν υπάρχει στο τραπέζι, η σαλάτα είναι ένα πιάτο που δεν πρέπει να λείπει από την καθημερινή διατροφή.

Η φρέσκια σαλάτα προσφέρει μαγικά οφέλη στον οργανισμό, ενυδατώνει, συνδυάζεται με το τηγανητό, ψητό ή με σάλτσα φαγητό. Ωφελούν δε, οι φυτικές ίνες που περιέχει, η πληθώρα βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων, και ο πρόωρος κορεσμός που προκαλεί.

Συμβουλή: Για να φάει το παιδί τη σαλάτα πρέπει να έχει δει τους γονείς να τρώνε κι εκείνοι. Βοηθάει δε η δική του συμμετοχή στην προετοιμασία.

Καλοκαιρινή σαλάτα λαχανικών

Σε κάθε γεύμα, καθημερινά, είναι καλό να τρώμε μια φρέσκια σαλάτα λαχανικών.

Υλικά:

3 φύλλα μαρούλι
1 ντομάτα
1/2 αγγούρι
50γρ.κεφαλοτύρι
2 φέτες ζαμπόν
1 κ.σ παρθένο ελαιόλαδο
1 κ.σ.κέτσαπ σπιτική
1 κ.σ. μαγιονέζα σπιτική
1 κ.γ. ξύδι
1 κ.γ.αλάτι

Εκτέλεση:

Πλένουμε το μαρούλι και την ντομάτα.
Ψιλοκόβουμε το μαρούλι με το χέρι.
Κόβουμε το τυρί και το ζαμπόν σε κυβάκια και το αγγούρι σε ροδέλες.

Παίρνουμε τη σπιτική κέτσαπ που την έχουμε φτιάξει όπως καθοδήγησε η συνταγή: https://i-paidi.gr/2021/08/31/ketsap-spitiki/ .
Παίρνουμε τη σπιτική μαγιονέζα που την έχουμε φτιάξει όπως καθοδήγησε η συνταγή: https://i-paidi.gr/2022/05/31/magioneza-spitiki-kai-gefstiki/ .

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά! Καλή όρεξη στο παιδί και σε όλη την οικογένεια!

σαλάτες, συνταγές, καλοκαιρινές, εύκολες, δροσιστικές, φρουτοσαλάτα, μαγιονέζα, σπιτική
Το γευστικό αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει!

Δροσιστική φρουτοσαλάτα

Όλοι γνωρίζουμε τα οφέλη που έχουμε τρώγοντας φρούτα.

Τρώμε φρούτα μετά το φαγητό, ως κολλατσιό πρωινό ή απογευματινό ή ακόμη και με το πρωινό μας.

Η ποικιλία των φρούτων σε ένα γεύμα προσφέρει ποικιλία βιταμινών, ιχνοστοιχείων, αντιοξειδωτικών ουσιών και εξαιρετική ενυδάτωση: στοιχεία ζωτικής σημασίας για τη ζωή και την ανάπτυξη!

Υλικά

Πορτοκάλια
Κεράσια
Πεπόνι
Αχλάδι
Μπανάνα
Σταφύλι
Ακτινίδιο
Καρπούζι
Σύκο

Εκτέλεση

Βάζουμε τα φρούτα στο ψυγείο για 2 τουλάχιστον ώρες.
Μετά τα ξεπλένουμε, σε όποια αφαιρούμε τη φλούδα π.χ.πεπόνι, ή τα σαπουνίζουμε και ξεπλένουμε για να αφαιρέσουμε τα φάρμακα από το ράντισμα, σε όποια τα τρώμε ολόκληρα π.χ.σταφύλια.

Στίβουμε τα πορτοκάλια ώστε να πάρουμε το χυμό.
Κόβουμε σε μπουκές κάθε κομμάτι φρούτου.

Σερβίρουμε την πορτοκαλάδα σε κάθε ποτήρι ή μπωλ και προσθέτουμε τα φρούτα.
Φτιάχνουμε κι ένα σχεδιάκι για να στολίσουμε το στόμιο του ποτηριού ή του μπωλ που θα το σερβίρουμε!

Καλή μας όρεξη!

Share this...