Κέικ φανουρόπιτας (Εύκολη & γρήγορη συνταγή)
Συνταγή από τη μαμά Βικτώρια
Η διατροφή (πρωινό, κολατσιό, γεύμα, δείπνο) είναι σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει τη συμπεριφορά -ΔΕΠ-Υ του παιδιού.
Ευχαριστούμε τη μαμά-Βικτώρια για τη συνταγή που προτείνει και για κολατσιό στο σχολείο!
*Κόλπο: διατηρούμε το μισό κέικ στην κατάψυξη!
Υλικά
- 1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- ½ κούπα στέβια
- 1 και ½ ποτηριού χυμό γκρέιπφρουτ
- 1/2 κ.γ. σόδα
- 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
- ½ φλυτζάνι σταφίδες
- 1/2 κούπα λάδι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο .
Ανακατεύονται όλα τα υλικά στο μίξερ, για 3 λεπτά.
Ρίχνουμε το χυλό σε λαδωμένο, πλατύ ταψάκι. Ψήνει στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
Όταν τη βγάλουμε από το φούρνο, ελέγχουμε εάν ψήθηκε όλο το γλυκό, με μια οδοντογλυφίδα.
Καλή απόλαυση!
Να θυμάστε: περιμένουμε να δημοσιεύσουμε ―εάν ενδείκνυνται στη ΔΕΠ-Υ― τις δικές σας συνταγές και φωτογραφίες, στο info@i-paidi.gr .