i-paidiΚεντρικήΣυνταγές

Η γόπα στον αφρό για έξυπνο μυαλό

Οι γόπα, ως αφρόψαρο, προσδίδει απορροφήσιμη μεγάλη ποσότητα Ω3 !!!
Προσπαθούμε λοιπόν να την καταναλώνουμε συχνά, ειδικά όποιοι ζούμε με νευροαναπτυξιακές δυσκολίες, π.χ. ΔΕΠ-Υ.

Υλικά
10 γόπες
10 κ.σ. ελαιόλαδο
10 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.σ. αλάτι
1 κ.σ. πιπέρι τριμένο

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC στο γκριλ. Ανακατεύουμε καλά το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και το λεμόνι και βουτάμε 1-1 την κάθε γόπα. Μετά, τα στήνουμε πάνω στη σχάρα. Τέλος την τοποθετούμε στη μεσαία σχάρα, και βάζουμε ένα ταψί από κάτω για να στάζουν. Μόλις πάρουν λίγο χρώμα (περίπου 5-7 λεπτά), τα γυρίζουμε πλευρά. Προσθέτουμε λίγε φέτες ψωμάκι στο ταψί για να ψηθεί ελαφρά στο φούρνο.
Καλή μας όρεξη.

Share this...