Ατζέμ πιλάφ με συκωτάκια
Ευχαριστούμε τη φίλη Ειρήνη Ιππειώτη
Η διατροφή των παιδιών με ΔΕΠ-Υ πρέπει να είναι μια ισορροπημένη υγιεινή διατροφή, ο οποία τους παρέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για τη σωστή σωματική και νοητική τους λειτουργία. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την οργάνωση του φαγητού των παιδιών με ΔΕΠ-Υ.
Σήμερα, ας δοκιμάσει η οικογένεια το νόστιμο και υγιεινό ατζέμ πιλάφ.
Υλικά
- 3 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 φωλιά φιδέ
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 250 γραμ. ρύζι Καρολίνα
- 1 λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
- 3 κούπες νερό ή ζωμός κρέατος
- 2 κ.σ βούτυρο
- 3 κ.σ.ελαιόλαδο
- 300 γρ. συκωτάκια
- 50 γρ. σπιτική κέτσαπ
- 1 σκελίδα σκόρδο
- κεφαλοτύρι τριμμένο
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε με λάδι μια φωλιά φιδέ.
Ρίχνω το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τα γυρίζω μέχρι να ξανθύνουν.
Προσθέτω το ρύζι καρολίνα, το μισό λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και 3 κούπες νερό ή ζωμό από κρέας για να βράσει μέχρι να μην υπάρχει κάτι υγρό στην κατσαρόλα. Κλείνω τη φωτιά και βάζω μια κουταλιτσα φρέσκο βούτυρο για γεύση και άρωμα.
Το σκεπαζω.
Ζεσταίνω καλά 3 κ.σ. ελαιόλαδο και τσιγαρίζω τα κομμένα συκωτάκια.
Τα προσθέτω στη κατσαρόλα, με τη σπιτική κέτσαπ και μια σκελίδα ψιλοκομμένο σκόρδο.
Καλή όρεξη το ατζέμ πιλάφ.
Φωτογραφία: Pixahive