Σπανακόρυζο
Υλικά:
- 1-κιλό σπανάκι
- ½-κούπα λάδι
- 2-κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- ½-ματσάκι άνηθο
- ½-ματσάκι μαϊντανό
- 1/2-ποτήτι κρασιού ρύζι καρολίνα
- 1-κούπα χυμό ντομάτας με μικρά κομματάκια
- 1-κ.σ. πελτέ
- 2-κούπες νερό
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Ο γονιός κόβει τις ρίζες από το υπόλοιπο σπανάκι. Το πλένει τρεις φορές.
Μαραίνει το σπανάκι με βραστό νερό. Το κόβει σε μπουκίτσες.
Σωτάρει το κρεμμύδι με το λάδι, σε μία κατσαρόλα μεγάλη. Ρίχνει το σπανάκι. Ανακατεύει.
Το παιδί ρίχνει τον άνηθο, το μαϊντανό, την ντομάτα και το νερό. Βράζει για 15-λεπτά.
Ρίχνει το ρύζι, βράζει ακόμη 15-λεπτά και κλίνει το μάτι.
Το φαγητό είναι έτοιμο για σερβίρισμα.