Τάρτα λαχανικών
- 19 Νοεμβρίου, 2015
- 0
Υλικά: 2 φλυτζάνια αλεύρι, 2 αυγά, ½ φλυτζάνι νερό, 1 σκελίδα σκόρδο, Ντομάτα τρυμμένη, Λαχανικά (κολοκύθι, πιπεριά ) 1 φλυτζάνι φέτα κομμένη, 1 φλυτζάνο γραφιέρα τρυμμένη. Πιπέρι. Εκτέλεση:
Υλικά: 2 φλυτζάνια αλεύρι, 2 αυγά, ½ φλυτζάνι νερό, 1 σκελίδα σκόρδο, Ντομάτα τρυμμένη, Λαχανικά (κολοκύθι, πιπεριά ) 1 φλυτζάνι φέτα κομμένη, 1 φλυτζάνο γραφιέρα τρυμμένη. Πιπέρι. Εκτέλεση:
Υλικά:
2 φλυτζάνια αλεύρι,
2 αυγά,
½ φλυτζάνι νερό,
1 σκελίδα σκόρδο,
Ντομάτα τρυμμένη,
Λαχανικά (κολοκύθι, πιπεριά )
1 φλυτζάνι φέτα κομμένη,
1 φλυτζάνο γραφιέρα τρυμμένη.
Πιπέρι.
Εκτέλεση:
Στην αρχή το παιδί φτιάχνει τη ζύμη: ανακατεύει τα 4 πρώτα υλικά. Μόλις ολοκληρωθεί, τυλίγεται σε διαφανή μεμβράνη και μπαίνει στο ψυγείο για 30 λεπτά. Κόβει τα λαχανικά ο γονιός σε λεπτές φέτες. Τρύβει τα τυριά σε ένα μπωλ. Βγάζει τότε τη ζύμη, την τοποθετεί σε πάγκο και σχηματίζει λεπτό φύλλο τάρτας (στη ΔΕΠ-Υ αντενδείκνυται το ψωμί).
Απλώνει την ντομάτα στην τάρτα – εκτός από την άκρη: 3 δάχτυλα πιο μέσα. Βάζει το γέμισμα. Πασπαλίζει το τυρί από επάνω. Αφού λοιπόν μπει η γέμιση, διπλώνει ο γονιός τις άκρες και το ψήνει σε μέτριο φούρνο.