Μοσχάρι με κοφτό μακαρονάκι
[:el]Δεν υπάρχει πιο μαμαδίστικο φαγητό από το «Μοσχάρι με Κοφτό Μακαρονάκι»! Είναι αγαπημένο από παλιά, τότε που είμασταν παιδιά! Το μαγειρεύανε οι μαμάδες γιατί έμενε: και μια και δυο και τρεις μέρες!
Σήμερα οι ερευνητές απέδειξαν ότι η διατροφή επιρεάζει πολλαπλά την υγεία. Ειδικά για το παιδί με Διάσπαση Προσοχής ή Υπερκινητικότητα, προτείνουν «αθώα» φαγητά που προσδίδουν ενέργεια και θρέφουν τα εγκεφαλικά κύτταρα. Προτείνουν: «Μοσχάρι με ζυμαρικό»
ΥΛΙΚΑ:
- 1-κρεμμύδι
- ½-φλυτζάνι ελαιόλαδο
- ½ φλυτζάνι σέλινο
- 2-φλυτζάνια ντομάτα ψιλοκομμένη
- 1-κ.γ. πελτέ ντομάτας
- 750 γρ. μοσχάρι
- λίγο αλάτι
- λίγο πιπέρι
- 2-φλυτζάνια κοφτό μακαρονάκι
Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους ζεσταίνουμε το κρεμμύδι με 3 κουταλιές νερό. Προσθέτουμε το λάδι. Σωτάρουμε.
Προσθέτουμε την ντοματούλα και τον διαλυμμένο σε νερό πελτέ. Αφήνουμε να βράσει 3 λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, σέλινο και τέλος, το κρέας. Το αναποδογυρίζουμε 2 φορές. Ρίχνουμε 3-φλυτζάνια ζεστό νερό. Επιβλέπουμε.
Βράζει για 45 λεπτά ή μέχρι να είναι περίπου έτοιμο.
Τέλος, ρίχνουμε το κοφτό μακαρονάκι, ώστε να βράσει στη σάλτσα του κρέατος. Σε 11-12 λεπτά δένει η σάλτσα και είναι πλέον έτοιμο το γεύμα.
Καλή σας όρεξη!!!
–[:]