Χταπόδι με σπαγγέτι
[:el]Υγιεινό φαγητό για όλους, ιδανικό για παιδί με Υπερκινητικότητα
- 1-χταπόδι
- 3-φύλλα δάφνης
- 1-λεμόνι
- Ελαιόλαδο
- Πιπέρι
- ½ -ποτήρι νερό
Εκτέλεση:
Πλένουμε το χταπόδι. Το βράζουμε με τη δάφνη, για μισή ώρα.
Χτυπάμε λίγο τα: λεμόνι, λάδι, πιπέρι, νερό. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
Βουτάμε το χταπόδι μέσα στο ζωμό. Το βάζουμε στο πυρέζ. Μπαίνει στο φούρνο, για 20–30 λεπτά.
Αυτό το διάστημα, βράζουμε ένα λίτρο νερό, βάζουμε 2-κ.σ.αλάτι και βάζουμε τα σπαγγέτι για 11 λεπτά. Τα στραγγίζουμε!
Σερβίρουμε το χταπόδι με τη σάλτσα του πάνω στα σπαγγέτι.
Καλή σας όρεξη!
–[:]