ΔιαχείρισηΟικογένειαΣυμβουλέςΣχολείο

Educational Festival: ΕΠΙΤΥΧΙΑ για την i-paidi.gr

Συγκινητικό και αξέχαστα μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον όσων παρακολούθησαν την ομιλία για το παιδί με ΔΕΠ-Υ.

Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου  2016, στα πλαίσια του 2ήμερου Educational Festival, στο αμφιθέατρο του Μεγάρου της Εθνικής Ασφαλιστικής, Συγγρού 103-105, η Μαριάννα Λαγουμίδη, PgD, Ιδρυτής της i-paidi.gr, Εξειδικευμένη στις Μαθησιακές Δυσκολίες και στη ΔΕΠ-Υ, ανάλυσε το:«ΔΕΠ-Υ: Κλινική εικόνα και Παρέμβαση στην Οικογένεια και στο Σχολείο».

Μίλησε για το παιδί-σβούρα και διαβεβαίωσε ότι η έγκαιρη διάγνωση και διαχείριση του παιδιού εξασφαλίζει ακόμη και την εξαφάνιση της διαταραχής της Υπερκινητικότητας.

Μίλησε για τα χαρακτηριστικά των παιδιών με Διαταραχή Ελλειματικής Προσοχής ή/και Υπερκινητικότητα (ΔΕΠ-Υ) σύμφωνα με το οποίο σπάνια ελέγχουν τη συμπεριφοράς τους, με αποτέλεσμα να αντιμηλούν χωρίς λόγο, να μιλάνε δυνατά χωρίς αιτία, να αγκαλιάζουν υπερβολικά, να μιλάνε διαρκώς, να διακόπτουν το συνομιλητή και το σημαντικότερο: ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ γιατί βαριούνται και φεύγουν από το παιχνίδι σύντομα – έτσι καταλήγουν να μένουν μόνα τους. Μεγαλώνοντας δε, αρχίζουν παραβατική συμπεριφορά και χρήση ουσιών.

Σε αυτό το σημείο η κ.Λαγουμίδη διευκρίνισε ότι είναι αμέτρητα τα χαρακτηριστικά της ΔΕΠ-Υ, τόσα όσα και τα παιδιά παγκοσμίως. Έρευνα του Μάρτη στο Harvard  έδωσε το ποσοστό του 55% των παιδιών τα οποία ζουν με αυτή τη διαταραχή. Όμως, στις περιπτώσεις που ακολουθήθηκε η έγκαιρη αξιολόγηση και παρέμβαση, τότε το 80% των παιδιών μπόρεσε να μειώσει έως και να εξαφανίσει τις δυσκολίες.

Ακούστηκε λοιπόν πότε, γιατί, πώς και πού πρέπει να διαγνωστεί η ΔΕΠ-Υ.

Στη συνέχεια τέθηκαν ερωτήματα από το ακροατήριο τα οποία απαντήθηκαν με ακρίβεια και σαφήνεια.

Τέλος, δόθηκε η υπόσχεση της σύντομης επανάληψης της συνεύρεσης, ώστε να σζητηθεί το ίδιο θέμα, με μεγαλύτερη λεπτομέρεια.

Μπορείτε να ακούστε ό,τι ειπήθηκε από την κ. Μ. Λαγουμίδη:

Share this...