ΠροτάσειςΣυνταγές

Χριστουγεννιάτικη Πίτσα

Υλικά για τη ζύμη:

400γρ. αλεύρι

100γρ. σιμιγδάλι

250γρ. χλιαρό νερό

80γρ.ελαιόλαδο

5γρ.αλάτι

12γρ. ξηρή μαγιά

 

Υλικά για την κάλυψη

700γρ. φιλέτο χοιρινό, σε λεπτά κομματάκια

1κ.σ. ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

250γρ.καρότο σε ροδέλες

250γρ σέλινο λεπτοκομμένο

2 αυγά

50γρ γιαούρτι

100γρ κασέρι πικάντικο

50γρ. παρμεζάνα

αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Το παιδί διαλύει τη μαγιά στο νερό. Ρίχνει σιγά-σιγά όλα τα υλικά και ζυμώνει καλά για 5 λεπτά.

20 λεπτά, ξεκουράζεται η ζύμη.

Μετά, τη χωρίζει σε 2 ίσα μέρη. Τα πλάθει και τα ανοίγει σε 2 λαδωμένα ταψιά.

Μπαίνει σε προθερμασμένο φούρνο στους 100 βαθμούς, για 15 λεπτά, για να φουσκώσει. Μετά, απλώνει το γιαούρτι πάνω στις 2 ζύμες.

Η μαμά, ρίχνει το χοιρινό σε κατσαρολάκι μα ελάχιστο λκάδι κα το σωτάρει για 7-10 λεπτά ανακατεύοντας. Μετά προσθέτει το σέλινο και ανακατεύει για ακόμη 4 λεπτά.

Βράζει το καρότο για 15 λεπτά.

Βράζει τα αυγά για 15 λεπτά. Τα κόβει σε κομματάκια.

Μετά ανακατεύει όλα τα υλικά (καρότο, χοιρινό, σέλινο, αυγό, σκόρδο, κασέρι, παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι).

Τέλος τα απλώνει πάνω στις 2 ζύμες για πίτσα.  Ψήνει……τις αφήνει να κρυώσουν για 10 λεπτά….τις κόβει……………………………………………………………

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!    ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

 

 

Share this...