ΔραστηριότητεςΠροτάσειςΨυχαγωγία

Μαζί ζωγραφίζουμε όσα δε λέμε..στο Μουσείο Παιδικής Τέχνης

Tο Μουσείο Παιδικής Τέχνης γιορτάζει την Διεθνή Ημέρα Μουσείων, με τον δικό του πρωτότυπο και κοινωνικά ευαισθητοποιημένο τρόπο! Ανακαλύπτουμε και να επικοινωνήσουν μεταξύ τους μέσα από μια κοινή, πανανθρώπινη γλώσσα, την Τέχνη”

Με αφορμή το κεντρικό θέμα του ICOM το Μουσείο πραγματοποιεί εικαστικά προγράμματα «ΜΑΖΙ ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΜΕ ΟΣΑ ΔΕΝ ΛΕΜΕ».

Όλα τα παιδιά ανεξαρτήτου εθνικότητας 5-11 ετών που ζουν στην Ελλάδα, μαζί με τους γονείς και τους ενήλικες συνοδούς τους, ζωγραφίζουν από κοινού όσα δεν…λέγονται προφορικά.

 

Το Σάββατο 20 Μαΐου όλοι οι συμμετέχοντες θα περιηγηθούν δημιουργικά στις δύο εκθέσεις του Μουσείου “Μόνος ή Μοναδικός; διαφορετικότητά & ρατσισμός” και “Φροντίζω με Τέχνη”. Από τον μικρόκοσμο του εγώ στο πλανήτη του εμείς», εστιάζοντας στις ζωγραφιές που «μιλούν» για τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, για γεγονότα και αδικίες που τα παιδιά βλέπουν, ακούν και αντιλαμβάνονται με τον δικό τους μοναδικό τρόπο. Με βιωματικές δράσεις, εικαστικά παιχνίδια και ζωγραφική όλοι θα επεξεργαστούν έννοιες όπως διαφορετικότητα, ρατσισμός, απομόνωση αλλά και φροντίδα, σεβασμός, αλληλεγγύη. Στο τέλος του προγράμματος, το κάθε παιδί θα πάρει μαζί του τη δική του ζωγραφιά κοινωνικής συμφιλίωσης και αρμονικής συμβίωσης των ανθρώπων.

 

Τα προγράμματα διαρκούν 55 λεπτά και επαναλαμβάνονται κάθε μισή ώρα:

11.00 / 11.30 / 12.00 / 12.30 / 13.00 / 13.30 / 14.00

Όλα τα υλικά τα παραχωρεί το Μουσείο

Σε κάθε πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν 20 έως 25 άτομα

Δεν χρειάζεται κράτηση θέσης. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Το Μουσείο συνεχίζει τη συνεργασία του με το Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας Αθηνών των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδας στην Κυψέλη, την Εταιρεία Ανάπτυξης & Προβολής του Δήμου Αθηναίων και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, στο πλαίσιο του προγράμματος «Προσωρινή Στέγαση Προσφύγων» του Δήμου Αθηναίων, την ΑΡΣΙΣ Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων και την Solidarity Now, δίνοντας την ευκαιρία σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες να εμπλουτίζουν την εμπειρία τους στην πολύπλευρη δράση «Φροντίζω με Τέχνη».

 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΔΩΡΗΤΗΣ

Η πολύπλευρη δράση «Φροντίζω με Τέχνη» υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και θα διαρκέσει μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2017. Πραγματοποιείται από το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης με σκοπό την καλλιέργεια της αλληλεγγύης και της συλλογικότητας από τη νηπιακή ηλικία μέσω της Τέχνης.

 

ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ:

Μουσείο Παιδικής Τέχνης

Κόδρου 9 (προέκταση οδού Bουλής), Πλάκα, Αθήνα 105 58

Τηλ.: 210 3312 621, 210 3312 750

www.childrensartmuseum.gr

Share this...