i-paidiΔράσεις (Ημερίδες)Κεντρική

Ημερίδα στην Καλλιθέα με θέμα: «Εκπαίδευση, Αθλητισμός, Διαχείριση και Ανάδειξη ικανοτήτων παιδιών με ΔΕΠ-Υ»

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 23ου δημοτικού διοργανώνει την ημερίδα «Εκπαίδευση, Αθλητισμός, Διαχείριση και Ανάδειξη ικανοτήτων παιδιών με ΔΕΠ-Υ», στις 16 Ιανουαρίου 2019 σε συνεργασία με:

  • την Επιστημονική Οικογένεια i–paidi ΑΜΚΕ
  • με την αιγίδα του Δήμου Καλλιθέας
  • με την αιγίδα της ΚΕΔΕ

ώστε να αναλυθεί ο ρόλος της εκπαίδευσης και του αθλητισμού στη μείωση των δυσκολιών του παιδιού με Διάσπαση Προσοχής και με Υπερκινητικότητα (ΔΕΠ-Υ) τόσο στο σχολείο, όσο και με την σωστή επιλογή αθλητικών δραστηριοτήτων. Παλαιότερα, δεν ήταν εύκολο να βοηθηθούν τα παιδιά που ξεχνούσαν εύκολα – τα παιδιά που αν και προσπαθούσαν, δεν κατάφερναν να επιτύχουν και να είναι χαρούμενα. Παλαιότερα, δεν ήξεραν γιατί μερικά παιδιά έπαιζαν μόνα τους στην αυλή του σχολείου ή στο γήπεδο.

Τη σημερινή εποχή, μπορούμε πλέον να τα βοηθήσουμε – ο αθλητισμός, το παιχνίδι και η ενδεδειγμένη επικοινωνιακή διαχείριση συμβάλλουν στην συγκέντρωση της προσοχής και τον περιορισμό της υπερκινητικότητας των παιδιών με ελλειμματική προσοχή με τρόπους ευχάριστους και αποτελεσματικούς.

Τις ικανότητες και τις ανάγκες των χαρισματικών παιδιών με ΔΕΠ-Υ, θα τις αναλύσει η πρόεδρος της Επιστημονικής Οικογένειας i-paidi, ψυχοπαιδαγωγός και συγγραφέας κ. Μαριάννα Λαγουμίδη.

Ακολούθως η κ. Φρόσω Μπούτου, PhD, Μοριακή Βιολόγος και επιστημονικός συνεργάτης του ΕΚΠΑ, θα ενημερώσει για τα κληρονομικά όπως και περιβαλλοντικά αίτια των πρώτων χρόνων του παιδιού.

Σημαντικές συμβουλές κ πληροφορίες σχετικά με την κατάλληλη επιλογή αθλήματος μέσα από την πολυετή εμπειρία της ως προπονήτρια κολύμβησης κ υδατοσφαίρισης, θα μοιραστεί μαζί μας κ η πρόεδρος του συλλόγου μας, κ. Μπικωφ Μάνια ενώ αποτελεί ιδιαίτερη τιμή, η παρουσία του παγκόσμιου πρωταθλητή κολύμβησης Γιάννη Δρυμωνάκου, ο οποίος θα μας μιλήσει βιωματικά για την δική του εμπειρία.

Θα ακολουθήσει διάλογος.

Η i-paidi είναι το μοναδικό Δίκτυο για τα παιδιά με ΔΕΠ-Υ. Λειτουργεί με επιστήμονες, με σκοπό την καθοδήγηση γονιών και εκπαιδευτικών, μέσω site, ημερίδων, πλατφόρμας και διαλόγου, με την αιγίδα της ΚΕΔΕ. Έχει πιστοποίηση ISO 9001. Υπάρχει η δυνατότητα πιστοποιημένων βεβαιώσεων παρακολούθησης.

 

Facebook Event: https://www.facebook.com/events/306631479944079/

Πηγή: https://kallitheacity.gr

Share this...