i-paidiΔράσεις (Ημερίδες)Κεντρική

6ο webinar: Τι πρέπει να προσέχει το παιδί στο κολύμπι

Η Μάνια Μπικόφ, παγκόσμια πρωταθλήτρια και ναυαγοσώστης, απάντησε στις ερωτήσεις στην Άννα Ματθαίου, δημοσιογράφο, στο 6ο webinar, σην Ομάδα Φίλων i-paidi.gr. Η Μπικόφ έδωσε οδηγίες ασφάλειας και προφύλλαξης από πνιγμό όταν κολυμπάει ένα παιδί -στη θάλασσα ή στην πισίνα.

«Ένα παιδί μπορεί να πνιγεί σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα και σε λιγότερο από 10 εκατοστά νερό».

Έχουμε δυσάρεστα αποτελέσματα, όταν δεν υπάρχουν όρια και γνώση στο κολύμπι και στους κινδύνους της θάλασσας: το μακροβούτι, οι πατητές, τα πηδήματα από βράχια ή βατήρες είναι επικίνδυνα και πρέπει

1-ο γονιός να βρει χρυσή τομή για το γεύμα του παιδιού

2-τα λατρεμένα παιδιά με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής ή/και Υπερκινητικότητα να ακολουθούν παρέμβαση ώστε να μήν υπερεκτιμούν τις δυνάμεις τους

3-να δηλώνουν οι γονείς τις αναπτυξιακές δυσκολίες του παιδιού τους.

Η Λαγουμίδη έδωσε έμφαση στα «παιδιά με παρορμητικότητα τα οποία καταφέρνουν πολλά – παρασύρονται όμως όταν υπάρχουν όρια»!

Προσφορά μεγάλη ήταν η Δωρεάν διδασκαλία Πρώτων Βοηθειών για όσους ενδιαφέρονται – έναρξη, τον Οκτώβρη. Δηλώστε συμμετοχή στα 2106778528, 6932611200!

Όποιος θέλει να παρακολουθήσει όλο το webinar, τότε πρέπει να κάνει LIKE στην Ομάδα φίλων του i-paidi.gr στο fb, εδώ.

Και σε εσάς που ακούτε ενδιαφέρουσες πληροφορίες, προτείνουμε να κοινοποιείστε το άρθρο αυτό ώστε να ενημερώσουμε κι άλλους γονείς – να προφυλάξουμε κι άλλα παιδιά!

 

Ομάδα Φίλων i-paidi

Share this...