i-paidiΔράσεις (Ημερίδες)Κεντρική

Αποτελέσματα από το webinar 26 Αυγούστου

Με επίκαιρο ερώτημα εάν «Θέλουν τα παιδιά να ανοίξουν τα σχολειά;» άρχισαν ξανά, στις 26 Αυγούστου στις 7.00μ.μ., τα επιτυχημένα, δωρεάν εβδομαδιαία webinars στην Ομάδα Φίλων i-paidi.gr, στο Facebook.

«Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, η Περιφέρεια Αττικής, η Γ.Γ.Ισότητας, Εκπαιδευτικά Ιδρύματα όπως το Αμερικάνικο Κολλέγιο DEREE, το ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ εκτιμούν την προσφορά στην ανάγκη των παιδιών με ΔΕΠ-Υ και συνεχίζουν, για 4η χρονιά, την επικοινωνία τους με τον πιστοποιημένο Φορέα ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ i-paidi. Εκατοντάδες, χιλιάδες γονιών είναι οι συμμετέχοντες στις Δράσεις» ακούστηκε να λέει η Μαριάννα Λαγουμίδη, Πρόεδρος στην ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ i-paidi, στο εναρκτήριο webinar της νέας σχολικής χρονιάς.

Και συνέχισε συγκινημένη λέγοντας ότι «Τα παιδιά δεν παίζουν πια ομαδικά, δεν αθλούνται, δεν συμμετέχουν σε ομαδικές Δράσεις όπως π.χ. σε χορό. Ο covid19 στερεί την χαρά του παιχνιδιού και της μάθησης στο οργανωμένο περιβάλλον του σχολείου, αλλά και της αυτοπεποίθησης που γεννά η επιτυχία! Χιλιάδες γονείς ζητούν πλέον βοήθεια».

 

Συνέχισε να εξάρει την δυσκολία και το όφελος της μάσκας και του σχολείου, η Ειρήνη Ζαχαρίου, εκπαιδευτικός και πεπειραμένη expert στη ΔΕΠ-Υ. «Δύσκολα δέχονται οι γονείς να βάλουν μάσκα στα παιδιά. Αδύνατο είναι το παιδί με ΔΕΠ-Υ να δεί το στόμα του εκπαιδευτικού όταν προφέρει ένα φώνημα. Άμεση είναι η ανάγκη πρόσληψης εκπαιδευτικών, όπως σε άλλες χώρες»

«Η επαρχία είναι αρκετά νωθρή σχετικά με τις Δράσεις με παιδιά που πραγματοποιεί. Σας έχουμε ανάγκη! Δυο παιδιά έχω, δεν μπορώ να πω ότι ασχολείται η Φλώρινα με τα παιδιά. Μιλάω σαν μάνα που προσπαθώ για το καλύτερο αποτέλεσμα! Τα παιδιά πρέπει να επιστρέψουν στο σχολείο με κανόνες. Το σχολείο είναι μάθημα ζωής.» είναι λίγα από τα λόγια της μαμάς Χριστίνας Παπαδοπούλου.

Μέχρι τώρα, στέλνονται απαντήσεις στις απορίες των μελών στην Ομάδα Φίλων του i-paidi. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη. Είμαστε σίγουροι και για το όφελος!!!

Επειδή μόνο τα μέλη της Ομάδας μπορούν να παρακολουθήσουν πλήρως το webinar, συμβουλεύουμε να γίνετε μέλη πατώντας το αντίστοιχο κουμπί. Μπορείτε δε να καλέστε και φίλους που ενδιαφέρονται να ενημερώνονται σχετικά!!!

 

Τρόποι επικοινωνίας: 2106778528, 6932611200

lagoumidim@i-paidi.gr

Facebook: Ομάδα Φίλων i-paidi.gr

Share this...