i-paidiΚεντρική

Κοτόπουλο με καρδούλες

«Κατάλληλη διατροφή αποτελεί το κοτόπουλο, το οποίο ανήκει στην κατηγορία του «άσπρου κρέατος». Θεωρείται ως μια από τις καλύτερες πηγές ζωικής πρωτεΐνης, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει στον οργανισμό μας και άλλα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, όπως σίδηρο, μαγνήσιο, σελήνιο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Ταυτόχρονα, έχει λιγότερα «κακά» λιπαρά (γνωστά και ως κορεσμένα) και χοληστερόλη σε σχέση με το κόκκινο κρέας. Επιπρόσθετα, λόγω του χαμηλού κόστους αγοράς του αποτελεί μια οικονομική επιλογή που μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς τρόπους. Ας μην ξεχνάμε, όμως, ότι και τα διάφορα μέρη του κοτόπουλου διαφέρουν ως προς την περιεκτικότητά τους σε λίπος, με αποτέλεσμα το στήθος να αποτελεί περισσότερο υγιεινή επιλογή σε σχέση με το μπούτι, καθώς έχει μικρότερη περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά.» γράφει το www.mednutrition.gr .

Τη σημερινή συνταγή οφελεί να τη μαγειρέψει βασικά το παιδί, ειδικά το δεπάκι μας, με μικρή βοήθεια από τη μανούλα του. Μπορείτε να κλικάρετε το ηχητικό, ώστε να ακούτε τη συνταγή καθώς μαγειρεύετε!

Υλικά

3 στήθη κοτόπουλου

3 κ.σ.μουστάρδα

2 κ.γ. αλάτι

2 κ.γ. πιπέρι

3 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο

Μισό ποτηράκι κρασί

1 σκυλίδα σκόρδου ψιλοκομμένη

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 ντομάτα σκληρή σε κυβάκια

1 πιπεριά πράσινη σε ροδέλες

Εκτέλεση

Η μαμά με το παιδί συγκεντρώνουν πάνω στον πάγκο ό,τι χρειάζονται: όλα τα υλικά, τα εργαλεία (επιφάνεια κοπής, κουτάλι σούπας, κουταλάκι γλυκού, μαχαίρι, μπωλ μεγάλο) και το σκεύος για το φούρνο.
Η μαμά προθερμαίνει το φούρνο στους 180ο C, κόβει το σκόρδο, την ντομάτα, την πιπεριά και χαράζει το κάθε κομμάτι στήθους σε δύο σημεία.

Το παιδί, το μεγαλύτερο από 6 έτη, απομονώνει όση ποσότητα θα χρειαστεί από κάθε υλικό (μουστάρδα, αλάτι, κτλ). Μετά, τα ανακατεύει με τον αναδευτήρα ή πιρούνι, σε ένα μεγάλο μπωλ, ώστε να ομοιογενοποιηθούν.

Ξεπλένει το κοτόπουλο και το βουτάει μέσα στο μπωλ. Μετά, το τοποθετεί στο σκεύος έχοντας τη χαραγμένη πλευρά από πάνω.

Επαναλαμβάνει το ίδιο και για τα υπόποιπα κομμάτια.

Τοποθετεί το σκεύος στη μεσαία σχάρα και το ψήνει για 25 λεπτά.

Η μαμά βγάζει το ζεστό σκεύος από το φούρνο, σερβίρει το φαγητό και το παιδί διακοσμεί το πιάτο με την υπόλοιπη σάλτσα, την πιπεριά σαν καρδούλα και τα κομματάκια ντομάτας. Εάν συνοδέψτε με πατάτες, θα πάρετε περισσότερες θερμίδες.

 

Καλή σας όρεξη!

 

 

 

 

Share this...