i-paidiΔράσεις (Ημερίδες)Κεντρική

Απολογισμός συνάντησης Θεσσαλονίκης 5.2.2022

Η ημερίδα προσέφερε στοχευμένη ενημέρωση και παρέμβαση στον ελεύθερο χρόνο -με αθλητισμό και τουρισμό, με θέμα: ‘Ισότιμη συμμετοχή σε δραστηριότητες αξιοποίησης ελεύθερου χρόνου, αθλητισμού & τουρισμού. Πραγματοποιήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 2022, στην Πυλλαία, Θεσσαλονίκης.

Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ i-paidi, πιστοποιημένο Δίκτυο και Project Associate της ΠΕΠ Αττικής, προσκλήθηκε από το Διεπιστημονικό δίκτυο για την Ειδική και Διαπολιτισμική Αγωγής Include, για συνέργεια στο πρόγραμμα ELiSe Erasmus+. Η Δράση προσέφερε ενημέρωση, προς όφελος των παιδιών με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής ή/και Υπερκινητικότητα, ΔΕΠ-Υ, και των οικογενειών τους. Εισηγήσεις ακούστηκαν από τους: Γ.Δαμασκηνίδης, EdD, Παν.Τροκανάς, Ν. Μήττας, κ. Ευθυμιάδη, Πρόεδρο του Thess INTEC, τον Αυγερινό Μαϊστρέλη, ομοσπονδιακό προπονητή JUDO και την Ανδρομάχη Νάνου, PhD, πρόεδρο του Include.

Η κ. Μαριάννα Λαγουμίδη, πρόεδρος στο i-paidi, κήρυξε την ελπιδοφόρα έναρξη συνεργασίας για όφελος των παιδιών: «Οι πολλαπλές, καθημερινές, δυναμικές δραστηριότητες με αποτυχημένη έκβαση, συνυπάρχουν με την χαρισματική διάνοια του χαρισματικού παιδιού με ΔΕΠ-Υ. Η διατροφή, η άθληση -πολεμικές τέχνες, judo, τα συχνά διαλλείματα, αγάπη και οργάνωση στην οικογένεια, ΚΑΙ η ενημέρωση γονιών και θεραπευτών προσδίδουν αισιοδοξία στη ζωή του. Άμεση καθοδίγηση δίδεται σε όποιον επικοινωνεί με το i-paidi» ανέφερε στον χαιρετισμό της.

Ακολούθησε χαιρετισμός από την κ. Χριστίνα Γαλανοπούλου, Σύμβουλο Άθλησης Περιφερειάρχη Αττικής & στην Επιστημονική Οικογένεια i-paidi δικτύωσης στο πλαίσιο της Επιμορφωτικής Ημερίδας. Διευκρινίστηκε πλήρως η αξία της άθλησης, ειδικά του Judo, στη διαχείριση τής ΔΕΠ-Υ.

Ήταν ένα μεγαλείο ψυχής και γνώσης με πολλές λύσεις για την ισότιμη συμμετοχή παιδιών με νοητικές και αυτιστικού φάσματος διαταραχές σε δραστηριότητες αξιοποίησης ελεύθερου χρόνου αθλητισμού και τουρισμού!!

 

 

Share this...