i-paidiΚεντρικήΟικογένεια

Δεπάκι χωρίς Coach = Ζωή χωρίς χαρά

Γράφει η εθελόντρια Ελευθερία Δημητροπούλου
Επιστημονική επιμέλεια από τη Μαριάννα Λαγουμίδη,
Πρόεδρος i-paidi,
Ψυχοπαιδαγωγός, ΔΕΠ–Υ, LONDON UNIVERSITY, ΕΚΠΑ

Η Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής ή και Υπερκινητικότητα, όχι μόνο αποτελεί μία από τις πιο συχνές αναπτυξιακές διαταραχές σε παιδιά με ευφυία, αλλά προκαλεί ένα τεράστιο όγκο προβλημάτων.

Τα παιδιά που ΔΕΝ παίρνουν την διάγνωση της ΔΕΠ-Υ, και δεν έχουν βοήθεια:

  • Έχουν φθίνουσα σχολική επίδοση, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της τάξης. Έχουν λιγότερες πιθανότητες από τους συνομηλίκους τους να περάσουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και να αποφοιτήσουν.
  • Έχουν αισθητά μειωμένη αυτοπεποίθηση. Καθώς δεν τα καταφέρνουν στην καθημερινότητά τους, αγχώνονται και τελικά πείθονται ότι δεν αξίζουν – τελικά τα παρατάνε.
  • Δεν συνάπτουν κοινωνικές σχέσεις. Ήδη από μικρή ηλικία, η αποκλίνουσα συμπεριφορά τους απωθεί τους γύρω τους και καταλήγουν να είναι στο περιθώριο. Όσο μεγαλώνουν και δεν έχουν μάθει να διαχειρίζονται τα συμπτώματά τους, δεν γίνονται αποδεκτοί τόσο από φίλους όσο και από συντρόφους. Οι σχέσεις με τα αδέρφια τους παραμένουν τεταμένες.
  • Έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να εξαρτηθούν από το αλκοόλ και τις ουσίες .
  • Εμπλέκονται σε αυτοκινητιστικά δυστυχήματα.

Εσύ μπορείς να μείνεις μετά από αυτά άπραγος;

Η επιστημονική ομάδα του ipaidi επιβεβαιώνει ότι η πρώιμη παρέμβαση σώζει τις ζωές των παιδιών με ΔΕΠ-Υ και τους προσφέρει την ευτυχία που από μόνα τους είναι δύσκολο να βρουν. Ο κατάλληλος, πεπειραμένος θεραπευτής με τις εξατομικευμένες τεχνικές παρέμβασης, αναπλαισιώνει το παιδί, βρίσκεται εκεί για να το βοηθήσει κάθε φορά που αντιμετωπίζει δυσκολίες. Η σταδιακή διαχείριση των συμπτωμάτων προσφέρει την αυτοπεποίθηση που αξίζει.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινώνησε με συνεργάτες στο 2106778528!

Share this...