i-paidiΔραστηριότητεςΚεντρικήΨυχαγωγία

Τρεις δραστηριότητες έκφρασης για τα παιδιά με ΔΕΠ-Υ

Όταν ερχόμαστε σε επαφή με παιδιά με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής ή και Υπερκινητικότητα, οφείλουμε να γνωρίζουμε ότι οι δραστηριότητες στον ελεύθερο χρόνο τους μπορούν να λειτουργήσουν ευεργετικά για αυτά και να περιορίσουν τα συμπτώματα.

Προφανώς οφείλουμε να γνωρίζουμε ότι δεν είναι όλες οι δραστηριότητες για τα δεπάκια. Πολλοί γονείς, λοιπόν, απευθυνόμενοι στους ειδικούς του ipaidi.gr, αναρωτιούνται σε τι δραστηριότητες πρέπει να εμπλέξουν τα παιδιά τους.

δραστηριότητες, παιδιά, ΔΕΠ-Υ, διάσπαση προσοχής, ζωγραφική, μουσική, γυμναστική

Ας δούμε, λοιπόν:

Μουσική: Η μουσική είναι ένας μοναδικός τρόπος για να εκφραστούν τα μικρά δεπάκια. Η εκμάθηση κάποιου μουσικού οργάνου τα βοηθά στη συγκέντρωση, καθώς οι χορδές και τα πλήκτρα θα πρέπει να πατιούνται έπειτα από συγκεκριμένη ανάγνωση των νοτών. Επιπλέον τα δεπάκια ενθουσιάζονται με το άκουσμα και αφοσιώνονται απόλυτα στη συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Ζωγραφική: Η ζωγραφική εξίσου συναρπάζει τα δεπάκια. Τα διάφορα χρώματα και τα υλικά χειροτεχνίας τραβούν το ενδιαφέρον τους και τα κάνουν να ασχολούνται αρκετή ώρα συγκεντρωμένα.

Γυμναστική: Η γυμναστική και τα διάφορα αθλήματα είναι ιδιαίτερα βοηθητικά για τα παιδιά που έχουν διαγνωσθεί με ΔΕΠ-Υ. Οι συγχρονισμένες κινήσεις και η συνεργασία τα βοηθούν να συγκεντρώνονται. Είναι απαραίτητη, βέβαια, η ύπαρξη ενός προπονητή εξειδικευμένου στη συγκεκριμένη διαταραχή.

Πέρα από τα παραπάνω, το βιβλίο της ψυχοπαιδαγωγού Μαριάννας Λαγουμίδη «Έλα να παίξουμε μαζί» επιφυλάσσει για όλους τους γονείς και τους παιδαγωγούς 42 δραστηριότητες, αποκλειστικά σχεδιασμένες για τη ΔΕΠ-Υ. Τι λες; Ακόμα να δοκιμάσεις μία από αυτές;

Share this...