i-paidiΔιαχείρισηΚεντρικήΣυμβουλές

Έλλειψη δεσίματος στην εφηβεία

Η εφηβεία ως η δυσκολότερη περίοδος στη ζωή των παιδιών, απασχολεί ιδιαίτερα τους φίλους και γονείς  του i-paidi.gr.

«Ο Δημήτρης κλείνεται συνέχεια στο δωμάτιο του, μόνος του. Δεν μας μιλάει ποτέ για φίλους».

«Οι καθηγητές της Έλενας μας είπαν ότι είναι συνέχεια μόνη της στο προαύλιο. Πραγματικά ανησυχούμε πολύ».

Η εφηβεία είναι η εποχή που τα παιδιά πειραματίζονται, δοκιμάζουν ώστε σταδιακά να καθιερώσουνουν τις αξίες και τις αντιλήψεις στο δικό τους ΕΓΩ. Προφανώς η έλλειψη φίλων και δεσίματος, δικαιολογημένα ανησυχεί τους γονείς. Μάλιστα, η ύπαρξη της ΔΕΠ-Υ που από μόνη της δυσκολεύει την δημιουργία διαπροσωπικών σχέσεων, εντείνει ακόμα περισσότερο τις δυσκολίες στην εφηβεία των παιδιών.

Οι ειδικοί του i-paidi.gr προτείνουν:

  1. Ζητάμε βοήθεια σε Συμβουλευτική Γονέων. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για το αναπτυξιακό ιστορικό του παιδιού και να πάρουμε τις καλύτερες συμβουλές και αποφάσεις.
  2. Ζητάμε βοήθεια από Ειδικό Παιδαγωγό. Αν το παιδί μας δεν έχει βοήθεια για να μπορέσει να διαχειριστεί τα συμπτώματα του και τις επιπτώσεις του, θα έχει αργότερα μεγαλύτερες συνέπειες στην ψυχοσυναισθηματική του ανάπτυξη.
  3. Προωθούμε εμπειρικά τη συναναστροφή με συνομήλικους για την απόλαυση της συντροφιάς. Συζητάμε δε, τη σημασία της συντροφικότητας και των φίλων στη ζωή.
  4. Προσπαθούμε να καταλάβουμε αν το παιδί μας είναι θύμα bullying. Βρισκόμαστε ενεργητικά δίπλα στα παιδιά μας και προσπαθούμε να καταλάβουμε αν υπάρχει κάποιος που να τους επηρεάζει συναισθηματικά.
  5. Παροτρύνουμε τα παιδιά να συμμετέχουν σε εξωσχολικές δραστηριότητες και συμμετοχή σε αθλήματα όπου μπορούν να γνωρίσουν φίλους και να κάνουν νέες επαφές.
Share this...